Välj önskad period  Telefon:

  Tillgänglighet

  Sofiero slott och slottsträdgård är en plats som alla ska kunna uppleva. Parken är delvis kuperad men vi har gjort den så tillgänglig som möjligt utifrån de förutsättningar som finns. Breda grusgångar med relativt plan yta tar dig runt i parken och vår tillgänglighetskarta hjälper dig på vägen.
  Parkering

  Sofiero är enkelt att ta sig till. Utanför Sofiero finns en stor parkeringsplats med fyra platser för rörelsehindrade. Vid större evenemang kan parkeringsplatserna snabbt ta slut så var gärna ute i god tid. Bussen stannar precis vid entrén och det finns även möjlighet att ställa sin cykel här. Cyklar får inte tas med in i parken.

  Slottet och parken

  Slottet är gammalt och saknar en del moderna anpassningar vad gäller tillgänglighet. Det finns en hiss som tar dig till alla våningar. Vänligen notera att den är något trång. Korridorerna i slottet är smala, rummen har trösklar och det är begränsat med plats att ta sig fram. Under högsäsong finns det alltid slottsvärdar på plats som du kan be om hjälp.

  På Sofiero finns tre toaletter för dig med funktionsnedsättning. Toaletterna är tillgängliga under högsäsong. Under lågsäsong är endast toaletten vid huvudentrén öppen. Runt om i parken finns bänkar och trädgårdsmöbler att slå sig ner på. Gångar, hiss och toaletter är alla markerade på vår tillgänglighetskarta.

  Ledsagare

  Personer med funktionsnedsättning betalar ordinarie entréavgift. Ledsagare och personlig assistent i tjänst har fri entré mot uppvisande av ledsagarbevis i sällskap med betalande brukare. Ledarhund är alltid välkommen in i parken.

  Guidning

  Under högsäsong har vi dagliga guidningar i parken. Guiderna har röstförstärkare men vi har däremot inga hörslingor att låna. Det går alltid bra att boka en privat guidning. Kontakta oss på 042-10 25 10 så skräddarsyr vi besöket efter dina behov och önskemål.

  Låna rullstol

  Under högsäsong finns det en rullstol för utlåning i entrén. Rullstolen är inte bokningsbar, men du är välkommen att kontakta entrén på 042-10 25 05 om du har några funderingar.

  Tillgänglighetsförbättringar

  Vi arbetar kontinuerligt med att försöka förbättra tillgängligheten på Sofiero, både i parken och på slottet. Vår tillgänglighetkarta är framtagen i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg. Vi är tacksamma för alla synpunkter som kan hjälpa oss att bli så bra som möjlig för alla besökare.

  Tillgänglighetskarta över Sofiero.
  Tillgänglighetskarta

  Tillgänglighetskartan finns att hämta i entrén under högsäsong. Du kan även ladda ner den på dator eller mobil. Kartan visar var det är lämpligt att ta sig fram och var det kan vara svårt eller oframkomligt för rörelsehindrade. Klicka på bilden för att förstora kartan.

  Dela denna sidan:
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad