Välj önskad period  Telefon:

  Guidade turer

  Vill du få ut det mesta av ditt besök hos oss ska du gå en guidad tur. Med våra kunniga guider får du lära dig om Sofieros kungliga historia, ta del av trädgårdens blomsterprakt och höra berättelsen om hur kronprinsessan Margareta förvandlade parken till en modern trädgård i engelsk stil.

  Våra guidade turer går flera gånger varje dag och tar ungefär 45-50 minuter. Vänligen notera att antalet platser är begränsat till sju deltagare per guidning. Boka gärna din plats i förväg via vår biljettsida. Det finns även möjlighet att köpa till en guidad tur i entrén om det finns platser kvar. Guidningen ingår inte i entrépriset.

  Berättelsen om Sofiero
  Följ med på en vandring genom slottsträdgården och ta del av Sofieros färgsprakande blomsterprakt, unika trädgårdsarv och kungliga historia. Vi besöker platser från förr, nyare bidrag och säsongens sevärdheter. En vandring full av odlarglädje, trädgårdsinspiration och levande historia.

  Blomsterprinsessan trädgårdsgärningar
  Hör historien om hur kronprinsessan Margareta förvandlade en igenvuxen park till en modern blomsterträdgård i engelsk stil. Margareta sommarbodde på Sofiero år 1905-1919. Hennes insats bidrog till att ett nytt trädgårdsideal lanserades i Sverige, men också att intresset för trädgård väcktes i landet. Lär dig mer om Margaretas nyskapande trädgårdsgärning, som ger inspiration än idag.

  Guidning i mobilen

  Med appen Guide Helsingborg kan du upptäcka Sofiero på egen hand. Perfekt för dig som vill vandra i eget tempo men ändå lära dig mer om platsen och kungligheterna som bodde här. I appen finns just nu fyra olika guider. En allmän guide, en med de tio populäraste platserna på Sofiero, en trädvandring och en som leder dig i kronprinsessan Margaretas fotspår. Guide Helsingborg är gratis att hämta och finns för både iOS och Android.

  Guidning för grupper

  Är ni en större grupp som ska besöka Sofiero? Hör av er så sätter vi ihop en skräddarsydd guidning anpassad efter era önskemål och behov. Läs mer om guidning för grupper.

  Dela denna sidan:
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad