Miss Li och Thomas Stenström

Sofiero har äran att presentera Miss Li och Thomas Stenström i en unik sommarkonsert den 29 juli 2023. Artisterna gör endast två spelningar tillsammans i sommar med premiär i Helsingborg.

Vill du se Miss Li och Thomas Stenström tillsammans i sommar ska du passa på. De gör endast två exklusiva och unika sommarkonserter varav den ena äger rum hos oss på Sofiero, Helsingborg – en av Sveriges vackraste utomhusarenor. Efter premiären på Sofiero spelar de folkkära artisterna även på Stenungsbaden i Stenungsund. Det blir en oförglömlig kväll med två av landets mest folkkära artister och deras band.

På Sofiero öppnar Thomas Stenström konserten och bjuder på låtar som hela Sverige har förälskat sig i de senaste åren. ”Gråter om du vill”, ”Sista sommaren” och ”Ser du månen där du är ikväll” är bara några exempel på låtar att sjunga med till sena sommarnätter. Förra året var ett riktigt rekordår för artisten som sålde slut den ena spelningen efter den andra och framgångssagan fortsätter även 2023.

När Thomas Stenström har klivit av scenen är det dags för Miss Li att hänföra Sofieros publik med sin lekfullhet och intensiva scennärvaro. Hon är en artist som berör både på djupet och i stunden. Med flertalet låtar på topplistorna och slutsålda turnéer är Miss Li ständigt aktuell på den svenska popscenen. Vi ser fram emot att dansa till låtar som ”X”, ”Instruktionsboken” och ”Komplicerad”.

Köp dina biljetter till Miss Li och Thomas Stenström redan idag. Chansen att se både Miss Li och Thomas Stenström uppträda samma kväll kommer inte igen.

Johan Glans

I sommar är det dags för en av Sveriges mest folkkära komiker att bege sig ut på vägarna igen. För första gången på fem år åker Johan Glans ut på en stor turné där finalen äger rum på Sofiero 11 och 12 augusti.

Med sin turnétrilogi, World tour of Skåne, World tour of Skandinavien och World tour of the world är Johan Glans en av de standupkomiker som sålt flest biljetter i landet. Sedan han avslutade sin senaste standupturné har han främst jobbat med film och tv, men nu är han tillbaka på den stora livescenen igen – på sin första egna sommarturné någonsin.

— Det ska bli extremt roligt att åka ut på de svenska vägarna igen och jag längtar efter att möta publiken runt om i landet. Standup och sommar hör ihop, och det är något jag hoppas att alla kommer känna, säger Johan Glans.

I föreställningen får publiken ta del av den humor som gjort Johan älskad av svenska folket – hur han med tvistade beskrivningar av vardagen, träffsäkerhet och skånsk charm får en hel publik att vrida sig i skrattkramp.

Under turnén besöker Johan Glans sina absolut bästa sommarplatser från Luleå i norr till Ystad i söder – turnén har premiär på Skansens scen i Stockholm den 18 juni och avslutas på Sofiero i Helsingborg.

Laleh på Sofiero

Till sommaren ger sig Laleh äntligen ut på en stor sommarturné. Den 28 juli kommer hon till Sofiero och det blir avstamp för hennes största turné någonsin.

Det var längesedan Laleh var ute på vägarna. För fyra år sedan skulle en turné ha ägt rum, men den ställdes in på grund av pandemin. Nu är det äntligen dags för Laleh att stå på scenen igen.

Hennes sommarturné inleds på Sofiero i Helsingborg den 28 juli och avslutas på Ullevi i barndomsstaden Göteborg. Där emellan spelar hon bland annat i Stockholm och blir första svenska kvinnliga artist som genomför en egen konsert på Tele2 arena.

Laleh är en av Sveriges mest älskade artister med hundratals låtar i bagaget, bland annat klassiker som En stund på jorden, Bara få va mig själv, Some die young och Live tomorrow. I mars 2022 släppte Laleh det kritikerrosade albumet Vatten med låtar som spelats flitigt på radio sen dess.

”Jag och hela min turnéfamilj, crew och band har alla längtat efter publiken och vägarna. Vi är så otroligt tacksamma över att vi har en hel turné att förbereda och se fram emot, det kommer bli bra”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Gyllene Tider

Nästa år återvänder Gyllene Tider för att sätta guldkant på den svenska sommaren ännu en gång. Måndagen den 10 juli kommer bandets omfattande sommarturné Hux Flux till Helsingborg för en sprakande konsert hos oss på Sofiero.

Kärleken mellan Gyllene Tider och deras hängivna publik är en rostfri relation utan slut. I mer än 40 år har gruppen från Halmstad lockat lyssnare med sin stora låtskatt och sina omtalade konserter. En bedrift som saknar motstycke i svensk pophistoria.

Så sent som 2019 firade Gyllene Tider 40 år som band och gav sig ut på en avskedsturné. Det blev istället en lång paus. Nu är det dags att skapa nya sommarminnen tillsammans med Gyllene Tider och ursprungsmedlemmarna Per Gessle, Mats Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke Andersson.

”Pandemin förändrade oss alla. Jag kände en stark längtan att få spela ihop med mina 70-talskompisar igen. Den kärleken vi möts av är magisk och i tider som dessa känns beslutet att fortsätta Gyllene Tider-sagan klockrent. Det är med stor glädje jag kan meddela att Gyllene Tiders historia inte tog slut för några år sedan. Hux flux är bandet tillbaka igen. Vi syns nästa sommar!” meddelar Per Gessle.

Håkan Hellström

Håkan Hellström kommer till Sofiero i sommar. Han bjuder på två konserter den 16-17 juni som blir startskottet för en efterlängtad sommarturné.

Nästa år inleder Håkan Hellström sin sommarturné på Sofiero slott i Helsingborg. Med en kappsäck full av soul, gnistrande ackord och blänkande dansskor intar Göteborgssonen parken två kvällar i juni.

Den första konserten sålde slut på bara några minuter, men än så länge finns det biljetter kvar till den 17 juni. Vill du se en av Sveriges mest folkkära artister är det hög tid att boka en biljett. Du kan även skriva upp dig på en väntelista hos eventim.se.

Håkan Hellström har inte turnerat sedan 2017 och senaste han satte sin fot på Sofiero var för tio år sedan. Det var en vacker sommarkväll, den stora gräsmattan framför slottet var full av besökare och Håkan bjöd på en sprakande show. Vi ser fram emot att välkomna Håkan Hellström till Sofiero igen.