Höstljus 2023

När mörkret sänker sig tänder vi upp Sofiero och bjuder in till två magiska veckor. Höstljus erbjuder lysande upplevelser i parken, aktiviteter för alla åldrar och möjlighet att äta gott. Boka in höstens mysigaste utflykt redan idag!

Under två händelserika veckor kan du uppleva Sofiero på ett helt nytt sätt. Varje kväll mellan 30 oktober och 13 november kl. 16.30-21.00 slår vi upp grindarna till slottsparken som är stämningsfullt upplyst med vackra ljusinstallationer. Höstljus bjuder på aktiviteter för alla åldrar! Ta gärna med väninnan, släktingen, en kär kollega eller barnbarnet till Sofiero. Strosa ibland de upplysta träden, drick en varm kopp kaffe eller fånga en bild på din favoritinstallation.

Orangeriet, Café Glasverandan och Slottsrestaurangen kommer att hålla öppet under Höstljus och det kommer att erbjudas allt ifrån fika till värmande rätter.

Pris: Ordinarie biljett 140 kr. För barn under 18 år, årskorts- samt kulturkortsinnehavare är inträdet gratis men plats måste bokas. Medta kulturkort, årskort eller kulturarvskort tillsammans med biljett vid besöket.

Parkering: kostar 50 kronor och det betalas via Parkster eller Easypark. Går ej att förboka.

Öppettider: Under Höstljus är det enbart öppet kl 16.30–21.00 i parken. Under dagtid är det enbart lunchgäster till Sofiero Slottsrestaurang som är välkomna genom entrén.

För mer information om evenemanget: https://sofiero.se/hostljus/

Johan Glans

I sommar är det dags för en av Sveriges mest folkkära komiker att bege sig ut på vägarna igen. För första gången på fem år åker Johan Glans ut på en stor turné där finalen äger rum på Sofiero 11 och 12 augusti.

Med sin turnétrilogi, World tour of Skåne, World tour of Skandinavien och World tour of the world är Johan Glans en av de standupkomiker som sålt flest biljetter i landet. Sedan han avslutade sin senaste standupturné har han främst jobbat med film och tv, men nu är han tillbaka på den stora livescenen igen – på sin första egna sommarturné någonsin.

— Det ska bli extremt roligt att åka ut på de svenska vägarna igen och jag längtar efter att möta publiken runt om i landet. Standup och sommar hör ihop, och det är något jag hoppas att alla kommer känna, säger Johan Glans.

I föreställningen får publiken ta del av den humor som gjort Johan älskad av svenska folket – hur han med tvistade beskrivningar av vardagen, träffsäkerhet och skånsk charm får en hel publik att vrida sig i skrattkramp.

Under turnén besöker Johan Glans sina absolut bästa sommarplatser från Luleå i norr till Ystad i söder – turnén har premiär på Skansens scen i Stockholm den 18 juni och avslutas på Sofiero i Helsingborg.