Inträde Trädgårdsdagarna på Sofiero – 22 augusti till 1 september 2024

Inträde Trädgårdsdagarna på Sofiero – 22 augusti till 1 september 2024

Trädgårdsdagarna 22 augusti -1 september, dagligen klockan 10–18
När sensommaren är som vackrast hälsar vi dig välkommen till Trädgårdsdagarna på Sofiero. I elva dagar fyller vi parken med trädgårdsinspiration, utställningar, konst, guidade turer och föreläsningar.

I rabatterna blommar säsongens magnifika blomsterflor och i Dahliakvarteret får du uppleva en riktig färgexplosion. Årets tema är ”Med alla sinnen” och du kan förvänta dig nya vackra, väldoftande och smakfulla upptäckter.

I den norra delen av parken, kring vinhuset och köksträdgården, blir det aktiviteter av olika slag. Här kan du träffa trädgårdsprofiler, lyssna till föreläsningar och närstudera våra blommande idéträdgårdar. En trevlig pop up-butik flyttar in i vinhuset och runt om i parken kan du under utvalda dagar botanisera bland utvalda trädgårdsartiklar och lokalproducerade matvaror hos våra gästutställare. Bistro Orangeriet och Trädgårdscaféet håller öppet om du vill njuta av något gott att äta och dricka. Trädgårdsdagarna på Sofiero erbjuder något för alla åldrar, oavsett om du är en trädgårdsfantast, blomsterälskare eller bara sugen på en utflykt som ger inspiration och kunskap.

Ta med hela familjen och upptäck hur vacker parken är i slutet av augusti. Vid Barnens Sofiero arrangerar vi aktiviteter för de yngre barnen och parken är en enda stor plats för spännande upplevelser. Välkommen till inspirerande sensommardagar på Sofiero!

22 aug 2024

10:00 till 1 september 2024

Sofiero slott och slottsträdgård

Sofierokortet - Säsong 2024