Välj önskad period  Telefon:

  Vårfloret på Sofiero

  Kaxigt, bombastiskt och krispigt svalt. Så kan vi bäst beskriva årets vårflor som inleder Sofieros högsäsong i april. Bakom vårfloret står landskapsarkitekten Mona Wembling som utlovar en härlig blandning av tulpaner, narcisser och vackra bladverk. 

  Över 30 000 lökar har planteras i rabatterna på Sofiero och väntar på att titta upp som ett första vårtecken. Ingen rabatt är den andra lik och som besökare kan du förvänta dig spännande kombinationer som du aldrig sett tidigare. Vad sägs om ett prunkande vårflor som påminner om engelsk plumpudding eller fluffig citronmaräng.  

  – Jag gillar att testa utmanande färgkombinationer. Jag utgå från tulpaner och narcisser som jag är förtjust i. De får sedan avgöra vilka kombinationer som växer fram, säger Mona. 

  Det är inte första gången som landskapsarkitekten Mona Wembling ritar rabatter på Sofiero. År 2000 och 2016 ritade hon både vår- och sommarfloret i parken. Dessutom har hon formgivit Jubileumsträdgården som en hyllning till slottsparken när Sofiero fyllde 150 år. 

  Till våren ser Mona Wembling mest fram emot Silvias blomstersmycke, en rabatt som ligger precis innanför Sofieros entré. Där har hon släppt loss med hundratals tulpaner i olika kombinationer. Om det blir vinrött och aprikos eller krispigt gult och vitt återstår att se. Varmt välkommen att njuta av årets första och efterlängtade blomning på Sofiero. 

  Tips inför ditt besök

  • Då vårfloret ständigt förändras rekommenderar vi dig att besöka parken vid flera tillfällen. Köp gärna ett årskort för 250 kronor och gå in gratis hela säsongen. Köp ditt årskort här.
  • Ta med picknick och slå dig ner i parken. På Sofiero finns mycket att upptäcka, planera gärna in några timmar för ditt besök.
  Dela denna sidan:
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad