Välj önskad period  Telefon:

  Våra bästa Sofierotips i sommar

  Planerar du att hemestra på Sofiero i sommar? Det gör du i så fall alldeles rätt i. Tänk på att avsätta några timmar till ditt besök. Slottsparken är nämligen 17 hektar stor, vilket motsvarar ungefär 34 fotbollsplaner. Förutom trädgård, utställningar och slott finns det mycket att se och upptäcka. Här får du våra tio bästa tips!

  Ta av dig skorna och gå barfota på det nyklippta gräset. På Sofiero får du faktiskt gå på gräsmattorna. Härligt, inte sant?

  Gå ner till teplatsen och den vackra guldfiskdammen. Där har du en helt fantastiskt vacker utsikt över slottet.

  Besök sommarens utställning i Orangeriet. Utställningen heter Passion för pelargon och djupdyker i just pelargonen och dess historia. Beskåda unika sorter du aldrig sett tidigare.

  Vandra i kronprinsessan Margaretas fotspår och läs mer om hur hon förvandlade en förfallen park till en trädgård i engelsk stil. I parken sitter skyltar som du kan följa.

  Slå dig ner vid terassentrapporna bakom slottet och njut av en god fika och den vackra utsikten över sundet och Danmark.

  Ta en paus på en av bänkarna i parken, under ett tak av blåregn. Titta på folk som strosar förbi, läs en bok eller njut av stillheten.

  Besök slottet och vår färgstarka utställning Josef Franks flora. En härlig utställning som djupdyker i formgivarens mönster från botanikens vackra värld.

  Köp med dig något fint från ditt besök. Sofiero trädgårdshandel har ett hav med vackra växter i inspirerande miljö. Och missa inte att besöka Slottsbutiken.

  Ta med hela familjen till Sofiero och upptäck parken med barnens ögon. Fråga om en barnkarta i entrén och ge er ut på upptäcktsfärd.

  Promenera ända ner till vattnet och njut av doften av hav. Det är en rofylld plats som bland annat består av en hemlighetsfull skulptur.

  Dela denna sidan:
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad