Välj önskad periodTelefon:

Turistinformation

Välkommen till Helsingborg och Sofiero!

Sofiero slott och slottsträdgård ligger strax utanför Helsingborg, Sundets Pärla och Sveriges trevligaste weekendstad. Beläget precis vid havet, med utsikt över Öresund och den danska kusten, finns all anledning att förlänga ditt besök och uppleva vad området har att erbjuda i form av upplevelser, kultur, shopping och god mat. 

Boende nära Sofiero

För att hitta övernattning i närheten av Sofiero slott rekommenderar vi er att besöka sidan Visithelsingborg.com/bo.

Helsingborg – Sveriges trevligaste weekendstad

Hur mycket London, Paris, Barcelona eller New York hinner du egentligen på en helg? Inte så mycket. Men hur mycket Helsingborg? Jo väldigt mycket om du ligger i.  Här finns restaurangerna, naturupplevelserna, shoppingen, avkopplingen och kulturen. På Visit Helsingborg kan du upptäcka aktiviteter och sevärdheter som passar just dig.

Besök Visit Helsingborg
Mejla Visit Helsingborg

Evenemang

Förutom kungliga trädgårdsupplevelser på Sofiero, vad vill du uppleva? Kombinera ditt besök på Sofiero slott och slottsträdgård med t.ex. guidade turer på Kärnan, ett besök på Konserthuset eller teatern, utställningar på Dunkers Kulturhus eller idrottsevenemang på Helsingborgs Arena. Hitta ett evenemang som passar ditt besök i Sveriges trevligaste stad! Klicka här.

Shopping

Flanera längs Sveriges äldsta gågata, botanisera bland butikerna och ta en paus med en fika på något av de mysiga caféerna i centrum. Upptäck Väla, Sveriges största modehus med shopping i världsklass, där de stora kedjorna varvas med unikt utbud i lokala trendbutiker. I Helsingborg finns shopping för alla smaker. Klicka här.

Restauranger

Sofiero Slottsrestaurang är rankad som en av de främsta restaurangerna i Sverige. Med den stora passionen för vällagad och nytänkande mat och den fantastiska utsikten över slottsparken och Öresund är det inte svårt att förstå varför. Stannar du lite längre och vill bjudas på fler matupplevelser så är Helsingborg en Sveriges krogtätaste städer. Utbudet är varierat både när det gäller maten och atmosfären. Från mysiga krypin kring Mariatorget, till saltstänkta restauranger med underbar utsikt över sundet. Lokala råvaror, kreativitet, kvalitet och inspiration från hela världen präglar stadens restauranger. Läs mer här.

Utflykter

Helsingborg är en fantastisk utgångspunkt när du vill ge dig ut på äventyr, stora som små. Från Helsingborg tar dig enkelt till regionens guldkorn. Upplev allt från tumlarsafari på Kullaberg och skånsk vildmark på Söderåsen till keramikupplevelser, Swedish Open i Båstad och  Tycho Brahes ö Ven mitt i Sundet mellan Danmark och Sverige.

Visit Helsingborg

Gör om ditt Sofiero-besök till en helhetsupplevelse i Sveriges trevligaste Weekend stad. Besök Visit Helsingborg för att få ännu fler tips om sevärdheter & aktiviteter, utflykter, nattliv och mycket mer i Helsingborg. Klicka här för att komma till deras hemsida.

Varmt välkommen till Sofiero och Helsingborg!

Dela denna sidan:
Kontakta oss

Sofiero slott & slottsträdgård
Sofierovägen 131
252 84 Helsingborg

E-post: sofiero@helsingborg.se
Telefon: 042-10 25 00

Instagram: @sofieroslott
Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad