Välj önskad period  Telefon:

  Sommarfloret på Sofiero

  När vårens lökar har blommat över tar sommarfloret vid. Parken förvandlas till en färgsprakande och väldoftande oas till bredden fylld med inspiration. Det är en blomstrande tid som sträcker sig ända från början av juni till säsongsavslutningen i september.

  Årets sommarflor på Sofiero är något alldeles särskilt att se fram emot. Det har ritats av trädgårdsdesigner Annika Anderberg Boman. Hon har arbetat med blommor inom Helsingborgs stad i över 25 år, bland annat på Sofiero. För fyra år sedan gick hon i pension, men nu är hon tillbaka i parken för att fylla rabatterna med sin blomstrande magi.

  Sommarfloret på Sofiero utlovar både oförutsedda kombinationer och klassiska planteringar med historisk anknytning. Blomstergatan får samma färg som kronprinsessan Margareta valde i början av 1900-talet. Vid entrén möts besökarna av ett hav med guldgula blommor tillsammans med stänk av orange, lime och lila. Här planteras även den blåaste av alla blommor, nämligen blåsalvia.

  – Jag tror att alla platser i trädgården har en egen själ och den har jag försöka känna in och uttrycka med hjälp av sommarblommorna, säger Annika.

  Annika Anderberg Boman är inte rädd för att ta ut svängarna och experimentera med både färg och form. De mest färgsprakande planteringarna blir i Jubileumsträdgården. Som en regnbåge i rött, blått, grönt, gult och lila – men lite mer huller om buller. Även bågar med olika sorters luktärter ska sprida väldoft i den östra delen av trädgården. 

  Annika hoppas att sommarfloret ska ge Sofieros besökare glädje, välbehag och inspiration till sina egna trädgårdar. Enligt henne är allt tillåtet när det kommer till sommarblommor och prunkande rabatter. Ordning och oordning. Skenbart och äkta. Ingen rabatt är den andra lik.

  – Så länge ny musik kan komponeras kan även nya planteringar med sommarblommor skapas, säger Annika.

  Tips inför ditt besök

  • Då sommarfloret ständigt förändras rekommenderar vi att besöka parken flera gånger. Köp gärna ett årskort för 250 kronor och gå in gratis hela säsongen. Köp ditt årskort här.
  • I entrén kan du köpa en broschyr om sommarfloret med ritningar över utvalda rabatter, tips till din egna trädgård samt växtlistor.
  Dela denna sidan:
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad