Välj önskad periodTelefon:

Sofiero – en saga som fyller 150 år

Det var en gång en prins och en prinsessa… Så måste historien om Sofiero börja. År 1866 kunde prins Oscar och hans hustru Sofia av Nassau äntligen tillbringa sin första sommar på sina drömmars sommarslott, med utsikt över skogsklädda raviner, sundet och Danmark. Nu fyller sagan om Sofiero 150 år och detta har vi firat under 2016 med ett stort jubileumsår!

Under hela 2016 har slottet och slottsparken genomsyrats av Sofieros 150-årsjubileum. I jubileumsutställningen på slottet togs besökaren med på en unik resa genom flera generationer av kungligt konstnärskap i ätten Bernadotte. I parken bjöds det på ett flertal överraskningar, bland annat när vår helt nya jubileumsträdgård invigs. I maj och juni slog rhododendron ut i blom och mitt i denna färgprakt fick besökaren möjlighet att uppleva vandringsteater i parken när Helsingborgs Stadsteater i samarbete med Sommarteater på Krapperup satte upp William Shakespeares ”Som ni vill ha det” mellan den 12 maj – 11 juni. En vandringsteater i rhododendrontid med handlingen förflyttad till år 1866 med anledning av jubileet.

Under säsongen 2016 färgades alla Sofieros vanliga evenemang, såsom rhododendronblomningen och barnkalaset, av jubileet. Sista helgen i augusti blev dessutom extra festlig under Den stora Trädgårdsfesten, som även den jubilerade med 20 år som ett av södra Sveriges populäraste utomhusevenemang!

Tack till alla som har firat med oss!

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med de regler som fastställs i dataskyddslagen GDPR.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.