Välj önskad period  Telefon:

  Säsongsöppning den 31 mars

  Hållbarhet, mode och hälsa blir årets fokus när Sofiero snart öppnar för en ny säsong. I slottet lockar utställningen Evigt mode till en flärdfull djupdykning i textilens värld. I köksträdgården visar trädgårdsinspiratörerna Annika Christensen och Lydia Jeppsson fördelarna med att odla hemma.

  Till sommaren fylls slottet av skräddarsydda kreationer från svenska, danska och internationella modeskapare och plagg i återvunna material. I utställningen Evigt mode – en utställning om vår tid tolkas den rådande tidsandan där mode allt mer handlar om att förlänga livslängden på våra kläder och därmed ge dem nytt liv. Utställningen pågår 7 maj-26 september och curator är Ulrika Kyaga, doktor i modevetenskap. Läs mer om utställningen.

  I köksträdgården på Sofiero visar trädgårdsinspiratören Annika Christensen hur berikande det är för både kropp, själ och inte minst miljön att odla. Odla hälsa, 5 juni-29 september, är en utställning som inspirerar till och ger kunskap om att odla hemma i trädgården eller på balkongen. Såväl kryddväxter som grönsaker presenteras genom vackra akvareller signerade Lydia Jeppsson. Läs mer om utställningen.

  – Vi är glada att få presentera två angelägna utställningar som varar hela säsongen. Båda ger besökaren en möjlighet att inspireras, fascineras och lära sig mer om såväl hållbarhet inom mode som våra växters läkande kraft, säger Anna Schibli, tillfällig verksamhetschef på Sofiero.

  Sofiero öppnar för säsongen den 31 mars. Vad som händer i parken då håller vi hemligt ett tag till. Utöver säsongens utställningar bjuder parken på blomsterprakt – från vårens hav av tulpaner och andra lökväxter, till den populära rhododendronblomningen på försommaren, sommarfloret och dahliornas högtid framåt höstkanten.

  Varmt välkommen till en ny säsong på Sofiero!

  Dela denna sidan:
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad