Välj önskad period  Telefon:

  Rhododendron i parken

  När blommar Sofieros rhododendron? Ja, det är en av de vanligaste frågorna vi får den här tiden på året. Här uppdaterar vi med bilder vecka för vecka så att du enkelt kan följa blomningen i parken. Ett tips är att besöka oss flera gånger under maj och juni för att inte missa något.
  Vecka 19

  Än så länge är det endast ett fåtal buskar som blommar och lyser upp i parken. Du kan se dem från Sofias bro eller om du tar en promenad ner i ravinen. Även precis innanför entrén blommar det för fullt tillsammans med ett färgsprakande vårflor. Det mest praktfulla blomningen dröjer ett tag till, men det går alltså redan nu att njuta av ett par sorter.

  Vecka 20

  Nu börjar det blomma allt mer i parken. Innanför entrén står våra rhododendron i full blom tillsammans med det vackra vårfloret som nu börjar sjunga på sista versen. Fortsätt din promenad ner till dammen som kantas av både azaleor och rhododendron i rosa, rött och lila. Nere i ravinen har allt fler buskar börjat blomma och snart väntar en färgexplosion. Missa inte att ta en titt i rabatterna utanför gamla slottsstallet, där är det så vackert!

  Vecka 21

  Det är ingen större skillnad mot förra veckan förutom att de senaste dagarnas regn har gjort att en del blommande buskar har tappat sina blomblad. Nedanför slottet lyser buskarna i gult och ger lite ljus när solen gömmer sig bakom molnen. Det är en vacker syn! Utanför slottsstallet är det som vackrast just nu, slå dig gärna ner här med en lite medhavd fika. De kommande helgerna passar utmärkt för ett besök om du vill se våra rhododendron blomma som vackrast.

  Vecka 22

  Just nu blommar våra rhododendron som vackrast. Har du inte besök parken ännu är det hög tid. En del sorter har blommat över, andra har knoppar som inte slagit ut ännu. På det stora hela bjuds det på en färgsprakande upplevelse du inte vill missa. Kommer du med barn får du inte missa den hemliga grottan som buskarna skapar med sina höga stammar och gröna blad. Du hittar den bland buskarna till höger innanför entrén.

  Vecka 23

  Nu går vi mot slutet av årets rhododendronblomning. Parken är fantastiskt vacker och ravinen skiftar i både lila, vitt och gult. Njut av en stilla promenad och ta skydd från solen under rhododendronens grenar och blad. Har du inte skådat årets blomning ännu är sista chansen nu. Om en vecka eller så har de flesta buskarna tappat sina blad och färgsensationen är över för denna gången. Detta blir sista gången som vi uppdaterar med bilder för säsongen.

  Dela denna sidan:
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad