Välj önskad periodTelefon:

Barnens Sofiero

Sofiero är en utmärkt plats att ta med barn och barnbarn till. Här kan de springa i labyrinten och utforska sagoskogen. Nere vid lekplatsen står kungabarnens gamla lekstugor. Här finns även en rutschkana.

Det finns mycket för barnen att upptäcka på Sofiero. Stora gräsmattor bjuder in till lek och ravinerna är som en egen liten sagovärld, isolerad från resten av världen. Labyrinten av höga häckar är väldigt uppskattad och en plats barnen gärna återvänder till. Missa heller inte Lejonlabyrinten i sten, gjord av Ingegerd Lundahl och Maria Sikström. Här kan ni klättra och läsa en fabel.

Lekplatsen

Nere vid lekplatsen ligger barnens Sofiero som är öppet under högsäsong april-september. Här kan du slå dig ner med en sagobok, så fröer eller njuta av en picknick. Vid lekstugorna finns odlingslådor och ett växthus där barnen kan lära sig om växter och plantering. Prinsbarnens lekstugor, som deras far Gustav VI lät bygga år 1917, står kvar på samma plats. Här finns utklädningskläder så att små prinsessor och prinsar återigen kan ses springa omkring på platsen.

Vid barnens Sofiero ligger även Drakborgen som bjuder på klättring och roliga åk i rutschkanan. Lekplatsen är tillgängliggjord så att funktionshindrade barn kan vara med i leken. Drakborgen är öppen året om.

Sagoskogen

År 2017 öppnade Prins Oscars Sagoskog intill lekplatsen. Det är en gåva som Helsingborgs stad skänkte prins Oscar, hertig av Skåne, i doppresent. Här bor små mystiska varelser som tisslar och tasslar i träden. Lägg örat mot en trädstam och se om du kan höra dem. De talande träden är igång under högsäsongen.

Barnkarta

För att göra ditt besök med barnen så bra som möjligt har vi tagit fram en barnkarta. På kartan har vi markerat ut de platser som är roliga för barnen. Med hjälp av kartan hittar du enkelt till labyrinten, lekplatsen eller vår alldeles egen totempåle. Kartan får du i entrén under högsäsong.

Öppettider

Lekplatsen och labyrinten är öppna för allmänheten året runt. Sagoskogens talande träd, lekstugorna samt barnens växthus är avstängda under lågsäsong september-april.

Barn och blommor har båda lika stort behov av kärlek. – Kronprinsessan Margareta

Dela denna sidan:
Kontakta oss

Sofiero slott & slottsträdgård
Sofierovägen 131
252 84 Helsingborg

E-post: sofiero@helsingborg.se
Telefon: 042-10 25 00

Instagram: @sofieroslott
Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad