Välj önskad periodTelefon:

När blommar rhododendron

En av de vanligaste frågorna vi får under vår och försommar är:
När blommar rhododendron?

Blomningen av Sofieros rhododendronbuskar är en av höjdpunkterna i parken under varje säsong. Under en period av 4-6 veckor är är det ca 10 000 buskar som ska blomma. Vissa av dem blommar tidigt och andra slår ut senare. 

För att underlätta lite för er som vill se rhododendronblomningen publicerar vi här bilder från bl.a. norra ravinen. Detta görs ett par gånger i veckan så att ni kan se hur långt blomningen kommit. Bilderna över ravinen är tagna från årets stora nyhet Sofias Bro som sträcker sig över den norra rhododendronravinen.

2018-06-08 

Bästa besökare! Nu är det verkligen sista chansen att se någon blommande rhododendronbuske. Värmen gör att blomningstiden blivit kort och nu får man ge sig ner i ravinerna för att hitta de kvarvarande buskarna. Däremot finns det så mycket annat vackert i parken som blommar och är väl värt ett besök. Sommarfloret börjar komma på plats och rosorna slår ut. Det finns alltid något som blommar på Sofiero. Varmt välkomna!

180605 

Värmen gör att en hel del buskar blommar över nu, framförallt uppe i parken. Nu får man ge sig ner i ravinerna för att titta på de vackra blommorna. Men även där är det inte långt kvar nu. Det ser ut som om det blir sista chansen denna veckan! Varmt välkomna!

1800601 – maxad blomning

Oj vad det blommar i parken! Samtidigt är det varmt och vissa buskar blommar nu över. Passa på att komma och titta. Varmt välkomna!

180530 – maxad blomning

Nu är nog den tid då flest rhododendron och azaleor blommar samtidigt. Varmt välkomna!

180528 – fortsatt blomsterprakt i parken

Många besökare njöt av tusentals rhododendron i helgen. Idag inledde vi med lite välbehövligt regn, men nu lyser solen igen över alla de färger som erbjuds i parken. Varmt välkomna!

180525 – blomsterprakt är ordet! Missa inte följande i helgen:

Svenska Rhododendronsällskapet är på plats på söndag kl. 11.00-16.00. Det de inte vet om rhododendron är inte värt att veta. Här har du möjlighet att prata med riktiga experter och ställa alla dina frågor på djupet. Guidade turer både lördag och söndag kl 14:00, ingår i entrén.  Fira mor på söndag – vandra bland rhododendron, ha picknick i parken, besök utställningen av Nino Ramsby på slottet och Street Art Garden i orangeriet, köp glass i kiosken, ät en morsdaglunch i Slottsrestaurangen eller fika på glasverandans café. Handla med dig något fint hem från Slottsbutiken och avsluta med en vacker blomma från Sofiero Blomster & Trädgårdshandel. Varmt välkomna!

180523 – nu blommar det för fullt i parken. Varmt välkomna!

180521 – nu blommar det för fullt i parken. Varmt välkomna!

180516 – nya buskar slår ut varje dag i det härliga vädret. Nu börjar det även komma så smått i ravinen. De tre sista bilderna är från Rhododendronslingan till vänster innanför entrén.

180514 – nya buskar slår ut varje dag och mycket blommar i Rhododendronslingan. Men fortfarande är det mycket kvar som ska slå ut i ravinen. De tre sista bilderna är från Rhododendronslingan till vänster innanför entrén.

180511 – nya buskar slår ut varje dag. Fortfarande är det många som ska slå ut i ravinen. De tre sista bilderna är från Rhododendronslingan till vänster innanför entrén.

180508 – nu när värmen kommer är det nära. Varje dag ser vi nya buskar som spricker ut i blom. De tre sista bilderna är från Rhododendronslingan i parken.

180507 – ett mindre antal buskar står i blom. För dig som vill se de tidiga sorterna är det dags för ett besök.

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.