Välj önskad periodTelefon:

När blommar rhododendron

En av de vanligaste frågorna vi får under vår och försommar är:
När blommar rhododendron?

Blomningen av Sofieros rhododendronbuskar är en av höjdpunkterna i parken under varje säsong. Under en period av 4-6 veckor är är det ca 10 000 buskar som ska blomma. Vissa av dem blommar tidigt och andra slår ut senare. 

För att underlätta lite för er som vill se rhododendronblomningen publicerar vi här bilder från norra ravinen. Detta görs ett par gånger i veckan så att ni kan se hur långt blomningen kommit. Bilderna är tagna från årets stora nyhet Sofias Bro som sträcker sig över den norra rhododendronravinen.

180523 – nu blommar det för fullt i parken. Varmt välkomna!

180521 – nu blommar det för fullt i parken. Varmt välkomna!

180516 – nya buskar slår ut varje dag i det härliga vädret. Nu börjar det även komma så smått i ravinen. De tre sista bilderna är från Rhododendronslingan till vänster innanför entrén.

180514 – nya buskar slår ut varje dag och mycket blommar i Rhododendronslingan. Men fortfarande är det mycket kvar som ska slå ut i ravinen. De tre sista bilderna är från Rhododendronslingan till vänster innanför entrén.

180511 – nya buskar slår ut varje dag. Fortfarande är det många som ska slå ut i ravinen. De tre sista bilderna är från Rhododendronslingan till vänster innanför entrén.

180508 – nu när värmen kommer är det nära. Varje dag ser vi nya buskar som spricker ut i blom. De tre sista bilderna är från Rhododendronslingan i parken.

180507 – ett mindre antal buskar står i blom. För dig som vill se de tidiga sorterna är det dags för ett besök.

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med de regler som fastställs i dataskyddslagen GDPR.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.