Välj önskad periodTelefon:

När blommar rhododendron

En av de vanligaste frågorna vi får under vår och försommar är:
När blommar rhododendron?

Blomningen av Sofieros rhododendronbuskar är en av höjdpunkterna i parken under varje säsong. Under en period av 4-6 veckor är är det ca 10 000 buskar som ska blomma. Vissa av dem blommar tidigt och andra slår ut senare. Blomningen pågår ungefär mitten maj – mitten juni.

För att underlätta lite för er som vill se rhododendronblomningen publicerar vi här bilder från bl.a. norra ravinen. Detta görs en till ett par gånger i veckan så att ni kan se hur långt blomningen kommit. Bilderna över ravinen är tagna från Sofias Bro som sträcker sig över den norra rhododendronravinen.

Klicka på en bild för att se den i ett större format.

2019-06-14 

När rhododendronblomningen nu går mot sin final så börjar nästa fantastiska blomning i parken – rosor, primulor och tiotusentals sommarblommor ger nästa färgstarka och praktfulla blomsterupplevelse på Sofiero!

2019-06-11 

Den mest storslagna rhododendronblomningen får nu sägas vara över för i år. Men fortfarande finns en hel del sprakande buskar i ravinerna att njuta av. Det är framförallt de sena sorterna som blommar och tacksamt nog några av de allra största plantorna.

Men samtidigt som rhododendronen börjar tappa blombladen så börjar årets sommarflor att blomstra med tiotusentals sommarblommor och perenner. Det blir bara vackrare för varje dag.

2019-06-07 

Rhododendronprakten fortsätter! Såhär ser det ut i parken just nu. På söndag får rhododendron sällskap av klassiska bilar och mängder av lyxåk, kika inSofiero Classic 2019.

2019-06-04 

Rhododendronprakten fortsätter! Såhär ser det ut i parken just nu. Till helgen får rhododendron sällskap av klassiska bilar och mängder av lyxåk, kika in på Sofiero Classic 2019.

2019-05-29 

Nu kan vi inte använda något annat ord än Rhododendronprakt! Det blommar för fullt och vi är glada att bjuda in till helgens rhododendrondagar med lekfullt familjetema. Läs mer här. Såhär ser det ut i parken just nu.

2019-05-24 

Välkomna att njuta av en alltmer blommande park. Till helgen erbjuder vi rhododendronvandringar med guide som kan berätta om Sofieros praktfulla rhododendronsamling. Klockan 14:30 lördag 25 maj och 14:00 söndag 26 maj. Läs mer här. Såhär ser det ut i parken just nu.

2019-05-21 

Rhododendronprakt är ett bra ord för att beskriva parken just nu. Välkomna att njuta. Till helgen erbjuder vi rhododendronvandringar med guide som kan berätta om Sofieros praktfulla rhododendronsamling. Klockan 14:30 lördag 25 maj och 14:00 söndag 26 maj. Läs mer här. Såhär ser det ut i parken just nu.

2019-05-17 

Det är underbart vackert här nu. Nya buskar fortsätter att slå ut. 18-19 maj bjuder vi på rhododendronvandringar med guide som kan berätta om Sofieros praktfulla rhododendronsamling. Guidningarna är klockan 14 båda dagarna. Läs mer här. Såhär ser det ut i parken just nu.

2019-05-14 

18-19 maj bjuder vi på rhododendronvandringar med guide som kan berätta om Sofieros praktfulla rhododendronsamling. Det är nu 112 år sedan den första rhododendronbusken planterades på Sofiero och varje år planteras nya Rhododendron ut i parken. Guidningarna är klockan 14 båda dagarna. Läs mer här. Såhär ser det ut i parken just nu.

2019-05-10 

Till helgen bjuder vi in till vår första rhododendronhelg – och det finns massor av härliga rhododendron och azaleor som blommar. Passa på att komma på guidade turer och föreläsningar. Massor av expertis på plats, ta tillfället i akt att ställa dina frågor. Läs mer om helgens program här.

2019-05-06 

Trots det kallare vädret så går rhododendronblomningen framåt. Fortfarande är det många som ska slå ut men redan nu finns mycket vackert att beskåda.

2019-04-29 

Bästa besökare! Nu börjar rhododendronblomningen så smått och ett mindre antal buskar står i blom. Värmen är på besök och varje dag ser vi nya buskar som spricker ut i alla dess färger. Förutom några utvalda rhododendronbuskar så har vi ett fantastiskt vårflor på plats i slottsträdgården. Det finns alltid något som blommar på Sofiero. Varmt välkomna!

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.