Välj önskad periodTelefon:

När blommar rhododendron

En av de vanligaste frågorna vi får under vår och försommar är:
När blommar rhododendron?

Blomningen av Sofieros rhododendronbuskar är en av höjdpunkterna i parken under varje säsong. Under en period av 4-6 veckor är är det ca 10 000 buskar som ska blomma. Vissa av dem blommar tidigt och andra slår ut senare. Blomningen pågår ungefär mitten maj – mitten juni.

För att underlätta lite för er som vill se rhododendronblomningen publicerar vi här bilder från bl.a. norra ravinen. Detta görs en till ett par gånger i veckan så att ni kan se hur långt blomningen kommit. Bilderna över ravinen är tagna från Sofias Bro som sträcker sig över den norra rhododendronravinen.

Klicka på en bild för att se den i ett större format.

2019-06-14 

När rhododendronblomningen nu går mot sin final så börjar nästa fantastiska blomning i parken – rosor, primulor och tiotusentals sommarblommor ger nästa färgstarka och praktfulla blomsterupplevelse på Sofiero!

2019-06-11 

Den mest storslagna rhododendronblomningen får nu sägas vara över för i år. Men fortfarande finns en hel del sprakande buskar i ravinerna att njuta av. Det är framförallt de sena sorterna som blommar och tacksamt nog några av de allra största plantorna.

Men samtidigt som rhododendronen börjar tappa blombladen så börjar årets sommarflor att blomstra med tiotusentals sommarblommor och perenner. Det blir bara vackrare för varje dag.

2019-06-07 

Rhododendronprakten fortsätter! Såhär ser det ut i parken just nu. På söndag får rhododendron sällskap av klassiska bilar och mängder av lyxåk, kika inSofiero Classic 2019.

2019-06-04 

Rhododendronprakten fortsätter! Såhär ser det ut i parken just nu. Till helgen får rhododendron sällskap av klassiska bilar och mängder av lyxåk, kika in på Sofiero Classic 2019.