Välj önskad periodTelefon:

Kunskap – den stora trädgårdsfesten 2019

Under hela trädgårdsfesten finna alla möjligheter att få svar på sina frågor om trädgård och det som hör trädgård till. Det finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning. Du kommer också ha möjlighet att träffa Sofieros egen trädgårdspersonal som är experter på just det som händer i park och trädgård. På Trädgårdsscenen kan du lyssna till intressanta föredrag och intervjuer om allt som har med trädgård och odling att göra. 

Följ trädgårdsfesten
på både scen och storbildsskärm

I år kommer besökarna att kunna slå sig ner vid scenen och uppleva föredrag live på scenen, men även följa en livesändning som kommer att visas på en storbildsskärm. Under festligheterna kommer en det att bjudas på intervjuer, livsändning från de olika delarna i parken och föreläsningar med bl.a. Linda Schilén, Per Benjamin och Elisabeth Svalin. Linda Schilén är ett känt ansikte från Nyhetsmorgon i TV4 och är både föreläsare, författare och konstnär. Elisabeth Svalin är en föregångare i mångt och mycket, inte minst som kvinnlig odlare. Men hon var också en av de första att verkligen laga vegetarisk mat.

Möt Sofieros trädgårdspersonal

Hur går det egentligen till att driva och sköta en slottsträdgård? Hur många jobbar i park och trädgård? Sofieros trädgårdschef Mikael Löfving kommer att inta scenen tillsammans med Johannes Wätterbäck och besökarna kan passa på ställa alla sina frågor till honom i pauserna. I parken kommer några av Sofieros trädgårdsmästare finnas, och det kommer att bjudas på guidade turer bland blomsterrabatterna med Sofieros egen trädgårdsdesigner Sara Bratt.

Övriga föreningar och experter

Under Trädgårdsfesten finner du ett stort antal experter och intresseföreningar som sprider kunskap om sin verksamhet och sitt specialistområde.

Medverkande företag och föreningar 2019 (kommer att fyllas på/uppdateras):
Svenska Örtasällskapet
Världsbutiken Fair Trade
Nordvästra Skånes Orkieésällskap
Svenska Pelargonsällskapet
Öresunds Fågelförening

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.