Välj önskad periodTelefon:

Idé och inspiration – den stora trädgårdsfesten 2019

Inspirerande idéträdgårdar av olika kreatörer är en av höjdpunkterna under Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. På den här sidan kan du läsa om årets idéträdgårdar och andra kreativa inslag –  från stort till smått, galet spektakulärt och enkelt och jordnära. Sidan uppdateras löpande. 

Ingen trädgårdsfest utan spektakulära idéträdgårdar. Årets idéträdgårdar är noga utvalda och kommer att vara mellan 50-100 kvm. Med varierande tema skapas trädgårdskonst på hög nivå. Här finns alla chanser för inspiration och idéer till din egen trädgård eller balkong.

NYHET 2019 – rösta på din favorit!

Årets idéträdgårdar:

Sagoskogen – en hattstuga, ett björnspår och ett solägg – Andreas Sahlqvist
Hammarbyhöjdens gatuodling – den klimatpositiva odlingen 2019 – Peter Streijffert
Harmoniträdgården – Lene Due
Längtans Gröna! En (för) hållbar livsstil – Monica Palmqvist
Alla kan odla – överallt! OdlingsTV  – Jessica Lyon, Ellen Schagerström och Anna Pettersson

Blomstershow och dukade bord i Nobelklass

På plats finns också den berömde blomsterdesignern Per Benjamin. Han kommer att bjuda på en blomstershow framför slottet där besökaren får uppleva mångfald, olika stiluttryck, färgkombinationer och trender inom hantverket. Runt om i parken dukar han upp bord på temat nyfikenhet, kreativitet, glädje och känslor. Du har såklart möjlighet att rösta på ditt favoritbord.

Idag driver Per Benjamin sitt eget företag ”Benjamins Botaniska” men många tänker på honom som skaparen av blomsterdekorationerna under Nobelfestbanketten på Stadshuset i Stockholm 2015-2017. Efter att ha vunnit ”Fleurop Interflora World Cup” 2002 har han varit medlem av LIFE3, ett samarbete mellan Europas topp tre florister – Max van der Sluis från Holland, Tomas de Bruyne från Belgien och han själv. Han har arbetet över hela världen, publicerat över 20 böcker och har genom åren blivit känd för att vara en mästare av färganvändning där han har skapat sitt eget färgsystem som är en sann ögonöppnare för många designers.

Årets kreatör

Det är åter dags att kora årets kreatör. Förra årets julklapp ”återanvänt” har satt tonen för 2019 års blomsterskapartävling på trädgårdsfesten. Deltagarna i årets tävling får fritt välja en möbel som utgångspunkt för sin kreation. Materialet är fritt, men ska helst komma från naturen eller den egna trädgården. Vinnaren utses av en jury och publiken röstar fram sin favorit.

Och mycket, mycket mer…

Den stora trädgårdsfesten tar inte slut där utan besökaren kommer också att kunna uppleva inslag såsom Konstutställningen ”Bland blommor” av Linda Schilén, Artwalk i rhododendrondalen, svängig jazz och blues med rötter i den amerikanska musiktraditionen av Mattias Lind Trio, utställningen ”Carl Milles – drömmare och skulptör” i både slott och orangeri. Upplevelserna i slott och slottsträdgård kommer att spänna över hela spektrat från utställningen ”Kungligt Sommarliv” i slottet till möjligheten att få besöka Öresunds fågelförening och ha en papegoja på axeln. Precis som det ska vara på en trädgårdsfest där varje besökare hittar något nytt att upptäcka.

Med reservation för ändringar i programmet.

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.