Välj önskad periodTelefon:

Guidning

Få ut mer av ditt besök – möt våra fantastiska värdar som berättar mer om slott och trädgård, om vad som händer på Sofiero idag och vad ni inte får missa. Samling sker på slottstrappan. Ingår i entréavgiften. Begränsat antal platser, anmälan sker i entrén. Tidsåtgång: ca 20 min. 

Visningar i slottet:

1 maj – 12 maj – visning i måna av tid, fråga i huvudentrén.
13 maj – 10 juni måndag – fredag 11:30 och 13:30
11 juni -21 augusti dagligen 11:30 och 13:30
26 augusti – 22 september – visning i mån av tid, fråga i huvudentrén.

Besöker du Sofiero tillsammans med en grupp eller ett större sällskap? Klicka här för att se våra ordinarie guidningar och grupperbjudanden.

Med reservation för eventuella ändringar. Observera att presentationerna inte sker dagar då det är evenemang i parken.

Guide Helsingborg

Ladda ner appen Guide Helsingborg och klicka in på Sofiero. Med hjälp av appen kan du upptäcka Sofiero i din egen takt. Det är den perfekta kompanjonen för dig som vill vandra i ditt eget tempo men ändå lära dig mycket om platsen och människorna som levde här. Lyssna till en behaglig röst som berättar om slottet, kungligheterna och parken.

Ladda ner här:
Itunes (Iphone)
Google play (Android)

Visste du att Sofiero ritades av en baningenjör och kallades för järnvägsslottet? Eller att den allra första rhododendronplantan som planterades på Sofiero kom från kronprinsessan Margaretas föräldrahem Bagshot Park i England, och planterades av kronprinsessan själv?

Mediaguiden innehåller över två och en halv timmars lyssning utspritt över 61 olika lyssningspunkter på Sofiero. Bland annat berättar den om Sofieros historia, kungligt sommarliv, personer som verkat på Sofiero, trädgårdens framväxt, de olika rabatterna och planteringarna, de 23 skulpturerna som finns hos oss och mycket mer. Det bästa av allt är att du själv kan välja vad och hur mycket du vill lyssna på.

Mediaguiden finns med svenskt och engelskt tal.

Pris: gratis nedladdning av appen

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.