Välj önskad periodTelefon:

Fyra nyanser av sensommar

Sensommaren på Sofiero bjuder på en kavalkad av upplevelser. Magnifika dukningar, förtrollande landskap och inspirerande blomsteruppsättningar – varje vecka presenteras en ny installation på en ny plats i parken. Programserien Fyra nyanser av sensommar startar 12 augusti och pågår i fyra veckor. Alla arrangemang filmas med trädgårdsprofilen John Taylor som konferencier och går att ta del av digitalt.

Med skogen som ram

12-18 augusti

Författaren och blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt skapar förtrollande landskap inspirerade av skogens festsalar. Med vackra grenar, gröna toner och andra inslag från naturen kommer hon att presentera en installation full av överraskningar.

Instagram: @blomsterverkstad

Mina vackraste perenner

19-25 augusti

Trädgårdsfotografen och influeraren Annika Christensen inspirerar med perenner i krukor. Med sina höga, låga, lättskötta och somriga kompositioner bjuder hon på idéer och blomsterglädje. Det utlovas både klassiska trotjänare och nya spännande sorter i krukorna.

Instagram: @annikasnaturligating

Skördefest i det gröna

26 augusti-1 september

Floristen Per Benjamin välkomnar publiken till en skördefest med säsongens vackraste blomster, blad och frukter. Av det som just nu växer i trädgården skapar Per Benjamin en magnifik och miljövänlig dukning med återbruk i fokus. Det blir en explosion av färger och former som ger en känsla av skörd, fest, gemenskap och glädje.

Instagram: @perbenjamin

John och Sofieros kärlek till växter

2-13 september

På ett bord fullt med blomstervaser hyllar John Taylor sin kärlek till växter. I vaserna finns mängder av växter från Sofiero, men också mer oväntad grönska från Johns egen trädgård. ”Jag kan få inspiration från vilken trädgård som helst. Men rabatterna på Sofiero ger mig det där lilla extra som jag behöver som trädgårdsmästare”.

Instagram: @johtay

Dela denna sidan:
Kontakta oss

Sofiero slott & slottsträdgård
Sofierovägen 131
252 84 Helsingborg

E-post: sofiero@helsingborg.se
Telefon: 042-10 25 00

Instagram: @sofieroslott
Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad