Välj önskad periodTelefon:

Fyra nyanser av sensommar

Sensommaren på Sofiero bjuder på en kavalkad av upplevelser. Magnifika dukningar, förtrollande landskap och inspirerande blomsteruppsättningar – varje vecka presenteras en ny installation på en ny plats i parken. Programserien Fyra nyanser av sensommar startar 12 augusti och pågår i fyra veckor. Alla arrangemang filmas med trädgårdsprofilen John Taylor som konferencier. Titta på filmerna här! 

Med skogen som ram

12-18 augusti

Kliv in i författaren och blomsterkreatören Minna Mercke Schmidts förtrollande landskap som inspirerats av skogens festsalar. Med vackra grenar, gröna toner och andra inslag från naturen presenterar hon en installation full av överraskningar.

Instagram: @blomsterverkstad

Mina vackraste perenner

19-25 augusti

Trädgårdsfotografen och influeraren Annika Christensen inspirerar med perenner i krukor. Med sina höga, låga, lättskötta och somriga kompositioner bjuder hon på idéer och ren blomsterglädje. Det utlovas både klassiska trotjänare och nya spännande sorter i krukorna.

Instagram: @annikasnaturligating

Skördefest i det gröna

26 augusti-1 september

Floristen Per Benjamin välkomnar dig till en skördefest med säsongens vackraste blomster, blad och frukter. Av det som just nu växer i trädgården skapar han en magnifik och miljövänlig dukning med återbruk i fokus. Det blir en explosion av färger och former som ger en känsla av skörd, fest, gemenskap och glädje. Kom till bords!

Instagram: @perbenjamin

John och Sofieros kärlek till äpplen

2-13 september

Med ett bord fullt av äpplen bjuder John Taylor och trädgårdsmästarna på Sofiero in till en höstmysig äppelstund under träden. Ta del av Sofieros äppelhistoria, lär dig mer av de olika sorterna och hitta en egen favorit till just din trädgård. Vilken sort passar bäst i äppelpajen och vilket äpple är godast att äta direkt från trädet?

Instagram: @johtay

Dela denna sidan:
Kontakta oss

Sofiero slott & slottsträdgård
Sofierovägen 131
252 84 Helsingborg

E-post: sofiero@helsingborg.se
Telefon: 042-10 25 00

Instagram: @sofieroslott
Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad