Välj önskad periodTelefon:

Fototävling på Sofiero

Nya upptäckter varje gång

Har du en speciell plats på Sofiero som du vill dela med dig av och ett intresse för fotografering? Då borde du delta vår fototävling på Sofiero slott och slottsträdgård med temat ”Nya upptäckter varje gång”. Tävlingen pågår till och med 15 augusti 2020 med en avslutande utställning i det kungliga vinhuset. Bilderna kommer hänga uppe för beskådning från och med den 5 september 2020. Efter det kommer dels en jury bestående av medlemmar från Höganäs fotoklubb och Helsingborgs fotoklubb utse vinnare, samt att du som besökare kan rösta fram ditt favoritbidrag i varje kategori. Vinnarna presenteras på vår hemsida samt på utställningens sista dag.

Fototävlingen är en del av att hedra Kronprinsessan Margaretas minne – år 2020 är det 100 år sedan hon gick bort. Margareta beskrivs som en konstnärssjäl och förutom sitt intresse för trädgårdskonst, tyckte hon mycket om att fotografera och måla. 1900-talets framåtskridande foto- och kamerautveckling påverkade Margaretas fotointresse och hon blev den första kvinnliga färgfotografen i Sverige.

Med fototävlingen vill vi också uppmuntra till att hitta oväntade platser i slott, slottsträdgård och park, upptäcka nya sidor av Sofiero och hitta motiv som kanske ingen annan tänkt på tidigare.

Kronprinsessan Margareta

Tävlingsregler

 • Fototävling på Sofiero slott och slottsträdgård, pågår till den 15 augusti 2020 och avslutas med en utställning i Vinhuset som öppnar 5 september och håller öppet till säsongsavslutningen.
 • Beroende på hur många bidrag som lämnas in kommer ett urval att hängas upp i utställningen. Urvalet görs av personal på Sofiero tillsammans med Höganäs Fotoklubb.
 • En jury bestående av medlemmar från Höganäs fotoklubb och Helsingborgs fotoklubb utser en vinnare i varje kategori.
 • Besökare har möjlighet att rösta fram ett favoritbidrag ur varje kategori. Vinnarna presenteras på utställningens sista dag samt publiceras på vår hemsida och i sociala medier.
 • Tävlingen delas upp i två kategorier: barn/ungdom (upp till och med 17 år) samt vuxna (18 år och uppåt).
 • Varje tävlande har möjlighet att delta med 2 bidrag. (Ett urval kommer att visas)
 • Bidragen ska lämnas in på fotopapper i svartvitt eller färg med minimimått 18 x 24 cm och maximummått 20 x 30 cm (A4). Dessa ska vara monterade på vit kartong med samma mått som bilden/bilderna.
  OBS: sätt inte ut namn eller andra uppgifter på baksidan av kartongen. Uppgifter kring deltagarna tas i samband med inlämnadet av bilderna och varje deltagare blir tilldelad ett tävlingsnummer.
 • Mellan måndagen den 3 augusti och söndagen den 15 augusti kan du lämna in ditt bidrag på Sofiero. Därefter stängs inlämningen.
 • Redigering/filtrering av bilderna är tillåtet.
 • Bilderna ska vara tagna under de månader som tävlingen är öppen samt att de ska vara tagna på Sofiero med temat ”Nya upptäkter varje gång”.
 • Om du haft bidrag på utställningen kan detta återfås efter avslutad utställning. Detta får du information om vid inlämning.

 

Klicka här för utskriftsvänlig pdf.

Vinnaren utses av en jury. Beslutet kan inte överklagas och priset kan inte bytas ut mot kontanter. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren meddelas personligen via telefon eller e-post.

Deltagare i fototävlingen samtycker till att Sofiero slott och slottsträdgård äger rätten att använda alla bilder i tävlingen i sina marknadsföringskanaler såsom webb, sociala medier och tryckt material. 

Behandling av personuppgifter, klicka här.

Dela denna sidan:
Kontakta oss

Sofiero slott & slottsträdgård
Sofierovägen 131
252 84 Helsingborg

E-post: sofiero@helsingborg.se
Telefon: 042-10 25 00

Instagram: @sofieroslott
Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad