Välj önskad period  Telefon:

  Vanliga frågor

  Vad har ni för öppettider?

  Under högsäsong april-oktober har vi öppet dagligen 10-18. Då är du välkommen in i parken, slottet och på våra utställningar. Under lågsäsong oktober-april har vi öppet dagligen 10-16. Slottet är stängt och vi har inga pågående utställningar.

  Avvikande öppettider kan förekomma vid evenemang och konserter. Se aktuella öppettider.

  Vad kostar entrén?

  Vuxen: 120 kronor
  Barn under 18 år: fri entré
  Sofiero årskort: fri entré
  Kulturkortet: fri entré

  Under lågsäsong oktober-april har vi fri entré.

  Med din entrébiljett får du tillgång till slottet, vår vackra park och pågående utställningar. Barn under 16 år måste ha vuxet sällskap. Vänligen notera att det är förhöjd entré vid större evenemang, som till exempel konserter. Läs mer om entré och biljetter.

  Vad ingår i årskortet?

  Årskortet kostar 250 kronor och ger dig fri entré under hela säsongen, med undantag för vissa större evenemang som inte arrangeras av Sofiero.

  Förmåner med Sofiero årskort:

  • Fri entré till Sofiero
  • Fri entré till Sofieros egna arrangemang
  • 10% rabatt vid köp av mat på Café glasverandan
  • Rabatt på utvalda växter på Sofiero trädgårdshandel

  Kortet går att köpa på nätet, i vår entré eller på Dunkers kulturhus. Vid köp av årskortet får du ett värdebevis som löses in mot ett årskort i Sofieros huvudentré. 

  Har ni någon student- eller pensionärsrabatt?

  Nej, det har vi inte. Det går bra att köpa vårt årskort för 250 kronor. Då får du fri entré under hela säsongen och dessutom 10% rabatt i Café glasverandan samt rabatt på utvalda växter hos Sofiero trädgårdshandel.

  Kostar parkeringen?

  Vår stora parkering är gratis med undantag för större evenemang. Parkeringsbiljett finns att köpa på plats via apparna Easypark och Parkster. Har du inte möjlighet att köpa parkering via mobilen går det bra att betala i entrén. En del av summan för parkeringen går till den lokala ungdomsidrotten. Aktuell information om parkering.

  När blommar rhododendron?

  Detta är en av de vanligaste frågorna vi får på Sofiero. Våra buskar blommar mellan mitten av maj till mitten av juni. När blomningen är som vackrast beror på väder och temperatur. Vid varmare väder är blomningen över ganska snabbt. Är det lite kallare klimat blir blomningen mer utdragen. 

  Får jag ta med hunden in i parken?

  Självklart, hos oss är hundar alltid välkomna. Tänk dock på att hunden ska vara kopplad och att den inte får gå in på slottet eller övriga utställningar i parken.

  Finns det möjlighet att köpa mat och fika?

  På Sofiero finns både restaurang och café – båda med magnifik utsikt över Öresund. Här kan du slå dig ner och njuta av en finare middag, äta en enklare lunch eller ta en fika. Läs mer om vår restaurang och café. 

  Får jag ta med egen picknickkorg?

  Ja, väldigt gärna. Vi har många platser i parken där du kan slå dig ner och njuta. Varför inte på den stora gräsmattan framför slottet? Tänk på att drycker ska förvaras i plastflaska. Du får inte ta med dig egen grill då det råder grillförbud i parken.

  Vem kontaktar jag angående konserter?

  Alla konserter på Sofiero arrangeras av externa aktörer. Har du frågor kring konserter ber vi dig kontakta arrangören. Arrangören finns länkad under respektive konsert.

  Får jag ta med egen stol till konserter?

  Tyvärr, vanligtvis inte. Det kan dock finnas undantag på vissa konserter. Titta under respektive evenemang för att se vad som gäller för just den konsert du tänker gå på.

  Får jag grilla i parken?

  Nej, det råder grillförbud i hela parken.

  Kan jag köpa Kulturkortet på Sofiero?

  Ja, det går bra under högsäsong april-september när entrén är öppen! Då får du ett provisoriskt kort som du sedan löser in på Dunkers kulturhus inom en månad.

  Dela denna sidan:
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad