Välj önskad periodTelefon:

Vanliga frågor

Vad har ni för öppettider?

Under högsäsong har vi öppet dagligen 10-18. Då är du välkommen in i parken, slottet och på våra utställningar. Avvikande öppettider kan förekomma vid evenemang och konserter. Läs mer om våra öppettider. 

Vad kostar entrén?

Vuxen: 120 kronor
Barn under 18 år: fri entré
Sofiero årskort: fri entré
Kulturkortet: fri entré

Med din entrébiljett får du tillgång till slottet, vår vackra park och pågående utställningar. Barn under 16 år måste ha vuxet sällskap. Vänligen notera att det är förhöjd entré vid större evenemang, som till exempel konserter. Läs mer om entré och biljetter. 

När blommar rhododendron?

Detta är en av de vanligaste frågorna vi får på Sofiero. Våra buskar blommar mellan mitten av maj till mitten av juni. När blomningen är som vackrast beror på väder och temperatur. Vid varmare väder är blomningen över ganska snabbt. Är det lite kallare klimat blir blomningen mer utdragen. 

Får jag ta med hunden in i parken?

Självklart, hos oss är hundar alltid välkomna. Tänk dock på att hunden ska vara kopplad och att den inte får gå in på slottet eller övriga utställningar i parken.

Får jag ta med egen picknick-korg?

Ja, väldigt gärna. Vi har många platser i parken där du kan slå dig ner och njuta. Varför inte på den stora gräsmattan framför slottet? Tänk på att drycker ska förvaras i plastflaska. Du får inte ta med dig egen grill då det råder grillförbud i parken.

Får jag grilla i parken?

Nej, det råder grillförbud i hela parken.

Finns det möjlighet att köpa mat och fika?

På Sofiero finns både restaurang och café – båda med magnifik utsikt över Öresund. Här kan du slå dig ner och njuta av en finare middag, äta en enklare lunch eller ta en fika. Läs mer om vår restaurang och café. 

Får jag ta med egen stol till konserter?

Tyvärr, vanligtvis inte. Det kan dock finnas undantag på vissa konserter. Titta under respektive evenemang för att se vad som gäller för just den konsert du tänker gå på.

Dela denna sidan:
Kontakta oss

Sofiero slott & slottsträdgård
Sofierovägen 131
252 84 Helsingborg

E-post: sofiero@helsingborg.se
Telefon: 042-10 25 00

Instagram: @sofieroslott
Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad