Välj önskad periodTelefon:

FAQ Den stora Trädgårdsfesten

Vad kostar det att gå in på Den stora Trädgårdsfesten?

Inträdet till Den stora Trädgårdsfesten är 140 kr. Som alltid på Sofiero går barn och ungdomar under 18 år in gratis. Gratis med Kulturkortet och Sofiero Årskort.

Får man rabatt som pensionär?

Nej, man får ingen särskild rabatt som pensionär.

Var finns det parkeringsmöjligheter? Vad kostar det att parkera?

På stora evenemang som Den stora Trädgårdsfesten finns det extra mycket parkeringsplatser på Sofiero. Parkeringsvärdarna finns på plats under helgen. Parkeringsavgiften är 40 kr och pengarna går till ungdomsidrotten.

Är slottet öppet?

Ja, slottet är öppet mellan 10-18 som vanligt och kostar inget extra.

Var ligger Informationstältet?

Informationstälten kommer du att hitta strax innanför entrén samt på den kungliga fotbollsplanen. I programbladet, som du får gratis under evenemanget, hittar du Informationstälten utmarkerade.

Finns det tillgänglighetsanpassade toaletter

Det finns ordinarie tillgänglighetsanpassade toaletter i huvudentrén och på slottets norra gavel.

Får man ta med hund?

Hunden är välkommen till Den stora Trädgårdsfesten, men tänk på att den måste vara kopplad. Hunden får inte följa med in i byggnader på området.

Kan man förköpa biljetter?

Det går bra att förköpa biljetter via vår biljettsida (klicka här). Du som har förköpt biljett behöver inte stå i den vanliga kön. Tänk på att även förköpa din parkeringsbiljett (klicka här).

Hur tar jag mig till Sofiero?

Om du åker kollektivt tar du stadsbuss nr 8 i norrgående riktning mot Domsten. Under Den stora Trädgårdsfesten kommer det att finnas extrainsatta stadsbussar – se Skånetrafikens hemsida för information om busstider. Om du kommer med bil tar du väg 111 och följer skyltningen, eller så kör du Drottninggatan i Helsingborg norrut. På sofiero.se hittar du en karta med vägbeskrivning.

Är det tillgänglighetsanpassat?

Stora delar av parken på Sofiero är tillgänglighetsanpassad. Se gärna vår tillgänglighetskarta på sofiero.se. Under Den stora Trädgårdsfesten ska man vara medveten om att en hel del aktiviteter och försäljning sker på våra gräsmattor, varför det kan vara svårt att ta sig fram överallt.

Vad finns för utbud av mat? Vegetariskt? Gluten – laktosfritt?

Varm och grillad mat serveras i Slottsrestaurangens mattält. Det finns olika alternativ som kan anpassas efter olika matpreferenser- eller allergier. Slottsrestaurangen erbjuder även vin, tapas och kalla drycker vid Vinhuset. Enklare rätter som korv med bröd finns även på området.

Vilka öppettider är det?

Trädgårdsfesten har öppet 24-26 augusti mellan 10-18 om dagarna. Den 23 augusti, dagen innan Den stora Trädgårdsfesten, är Sofiero stängt.

Var finns det toaletter?

Sofiero har flera fasta toaletter och under Trädgårdsfesten kommer det även att placeras ut extra, flyttbara toaletter. I programbladet som delas ut gratis under evenemanget hittar du alla toaletter utmarkerade.

Kan man handla med kreditkort eller Swish?

Vissa försäljare erbjuder möjlighet att betala med kort eller med Swish, men inte alla. Vi rekommenderar därför att man tar med sig kontanter. I år finns en bankomatbuss på plats på området. Sofiero Slottsrestaurang tar kort.

Finns det sjukvårdare på plats?

Ja, sjukvårdare finns på plats under hela helgen.

Finns det möjlighet för förvaring av mina inköp?

Ja, i Informationstälten kan du förvara dina inköp till en kostnad av 20 kr.

Kan man gå in via Drottninggrinden?

Nej, allt inträde genom Sofieros huvudentré, som har extra många kassor öppna. Om du har förköpt biljett slipper du stå i den vanliga biljettkön och går in i en förköpskö, som går snabbare. Tänk på att även förköpa din parkeringsbiljett.

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med ovan angivet ändamål och gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer i vår Integritetspolicy.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.