Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Vårkänslor på Sofiero

Med reservation för ändringar på grund av covid-19.

Den 9-10 maj blir det vår på Sofiero när vi bjuder in till vårfest och hälsar våren välkommen. Helgen bjuder på härlig vårinspiration i både trädgård och park. Båda visar upp sig i sin allra vackraste vårflor. Se fram emot en njutningsfull dag där våren dansar in i våra sinnen!

Försäljning
På vårfesten kan du köpa med dig produkter hem till din egen trädgård eller kanske till ditt matbord. Besök Slottsbutiken och Sofiero Blomster och Trädgårdshandel.

Önskar du ställa ut på mässan med försäljning eller har frågor kring denna är du välkommen att kontakta projektledare Martina Arnér på martina.arner@helsingborg.se

Vårflorsguidning
Under helgen erbjuds en specialguidning där Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt guidar bland vårens alla blommor. Varje år görs nya blomsterkompositioner och under april-maj är rabatterna fulla av krispiga tulpaner, narcisser, hundtandliljor och andra vårblommor. Under guidningen berättar Sara om årets vårflor och samtidigt får du härliga tips kring hur du skapar en ljuvt blommande vårträdgård. Anmälan och samling sker i entrén. Max 50 personer. Öppen guidning – ingår i entrébiljetten.

Sofiero Vårflorsguidning med Sara Bratt

Utställning – Claus Dalby på Sofiero
Missa inte att besöka Claus Dalbys utställning ”Pasteller i kruka”. Utställningen finns att beskåda i Orangeriet där tusentals vårlökar blommar i krukor. Detta är Claus första utställning i Sverige och den är väl värt ett besök. Med anledning av den rådande situationen med Coronaviruset är det oklart om Claus Dalby kommer att vara på plats under vårfesten, vi uppdaterar löpande med information.

Servering & Picknick
Slottscaféet på glasverandan har öppet hela helgen. Här bjuds du på både fantastisk utsikt och oemotståndliga smakupplevelser. Ni är även varmt välkomna att ta med egen picknick att avnjuta i vår vackra slottspark, klädd i sin allra vackraste vårkostym. Glöm inte picknick-filten.

Sofiero Vårfest 2019

Rhododendron och odling
Under helgen kommer du även att mötas av ett fördjupat tema på rhododendron. Blomningen av Sofieros rhododendronbuskar är en av höjdpunkterna i parken under varje säsong. Upptäck 10 000-tals blommande rhododendron och azaleor! 

Priser
Ordinarie pris vuxen: 120 kr
Barn och ungdom t.o.m. 18 år: fri entré (under 16 år endast i vuxens sällskap)
Sofiero årskort: fri entré
Kulturkortet: fri entré

  • 09 May 2020 - 10 May 2020
  • 10:00-18:00
  • VÅRKÄNSLOR PÅ SOFIERO
  • VÅRFLORSGUIDNING
  • UTSTÄLLNING: CLAUS DALBY PÅ SOFIERO
  • SERVERING
  • TA GÄRNA MED PICKNICK
  • RHODODENDRONTEMA
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.