Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Vårkänslor på Sofiero

Den 9-10 maj blir det vår på Sofiero när vi bjuder in till Vårfest och hälsar våren välkommen i trädgården. 

Helgen kommer att bjuda på härlig vårinspiration i både trädgård och park. Båda visar upp sig i sitt allra vackraste vårflor. Se fram emot en njutningsfull dag där våren dansar in i våra sinnen!

Evenemanget kommer att uppdateras löpande med nya härliga inslag när vi närmar oss, så håll utkik här. 

Försäljning
På vårfesten kan du köpa med dig produkter hem till din egen trädgård eller kanske till ditt matbord. Besök Slottsbutiken och Sofiero Blomster och Trädgårdshandel.

Önskar du ställa ut på mässan med försäljning eller har frågor kring denna är du välkommen att kontakta projektledare Martina Arnér på martina.arner@helsingborg.se 

Vårflorsguidning
Under helgen erbjuds en specialguidning där Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt guidar bland vårens alla blommor. Varje år görs nya blomsterkompositioner och under april-maj är rabatterna fulla av krispiga tulpaner, narcisser, hundtandliljor och andra vårblommor. Under guidningen berättar Sara om årets vårflor och samtidigt får du härliga tips kring hur man skapar en ljuvt blommande vårträdgård. Anmälan och samling sker i entrén. Max 50 personer. Öppen guidning – ingår i entrébiljetten. 

Sofiero Vårflorsguidning med Sara Bratt

Möt Claus Dalby
Missa inte att besöka Claus Dalbys utställning i Orangeriet där tusentals vårlökar står i blom i krukor. Detta är hans första utställning i Sverige. Dagen till ära kommer Claus Dalby att finnas på plats. Passa på att träffa honom och få de bästa tipsen kring att odla i kruka.

Servering & Picknick
Slottscaféet på glasverandan har öppet hela helgen. Här bjuds du på både fantastisk utsikt och oemotståndliga smakupplevelser. Ni är även varmt välkomna att ta med egen picknick att avnjuta i vår vackra slottspark, klädd i sin allra vackraste vårkostym. Glöm inte picknick-filten.

Sofiero Vårfest 2019

Rhododendron och odling
Under helgen kommer du även att mötas av ett fördjupat tema på rhododendron. Blomningen av Sofieros rhododendronbuskar är en av höjdpunkterna i parken under varje säsong. Upptäck 10 000-tals blommande rhododendron och azaleor! 

Barnaktiviteter
Såklar kommer vi även att fylla upp programmet med roliga inslag för barnen. Vårkänslor på Sofiero välkomnar stora som små. Här finns alla möjligheter för familjer att ha en fin och rolig dag tillsammans.

Priser

Ordinarie pris vuxen: 120 kr
Barn/ungdom t.o.m. 18 år: fri entré (under 16 år endast i vuxens sällskap)
Sofiero Årskort: fri entré
Kulturkortet: fri entré

  • 09 May 2020 - 10 May 2020
  • 10:00-18:00
  • VÅRKÄNSLOR PÅ SOFIERO
  • VÅRFLORSGUIDNING
  • TRÄFFA CLAUS DALBY
  • SERVERING
  • TA GÄRNA MED PICKNICK
  • BARNAKTIVITETER
  • RHODODENDRONTEMA
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.