Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Utställning Carl Milles – drömmare och skulptör

En av höjdpunkterna i Sofieros program för säsongen 2019 är utställningen Carl Milles – drömmare och skulptör. Ett flertal verk från Millesgården ställs ut i slottet och orangeriet.
Foton: Yanan Li

Carl Milles (1875–1955) är Sveriges främsta internationella skulptör och hans skapelser finns representerade över hela världen. Till våren kommer delar av hans verk och skisser att visas på Sofiero i Helsingborg. Utställningen Carl Milles – drömmare och skulptör arrangeras i samarbete med Millesgården och pågår mellan 10 maj och 22 september.

Carl Milles- drömmare och skulptör, Slottet 10 maj – 22 sep

Utställningen som ger en bred presentation över den internationellt berömde skulptören Carl Milles (1875–1955). Milles verk finns representerade över hela världen. I Sverige har Carl Milles skulpturer blivit ett signum för flertalet städer; Poseidon i Göteborg, Europa och tjuren i Halmstad, Folke Filbyter i Linköping och här i Helsingborg står Sjöfartsgudinnan och blickar ut över vattnet vid hamnen. I Sofiero slottsträdgård finns också Margareta-medaljongen av Carl Milles. Nu kan du beskåda ett urval av mindre och större skulpturer i en utställning som breder ut sig i slottets fem rum. Tillsammans berättar ett tjugotal skulpturer historien om Carl Milles. Några av skulpturerna är: Vingarna, Kampen för tillvaron, tidigaste skissen till Poseidon, skissen till Sjöfartsmonumentet, De svävande, Europa och tjuren, Dansande menad, Människa och pegasus, Skridskoprinsessa, m.fl.

Carl Milles- drömmare och skulptör, Orangeriet 24 maj – 22 sep

Bland sommarblomster och sirliga gräs tar Carl Milles skulptur Orfeus plats i Orangeriet. Orfeus är den som fått representera musikkonsten och lyran inom den grekiska mytologin Han var gift med den vackra nymfen Eurydike och spelade lyra och sjöng mycket vackert. Så vackert att de vilda djuren blev tama och floder stannade upp för att lyssna. Om du lyssnar noga kanske du känner att även du måste stanna upp… Här möte Sofieros blomsterdesigner Sara Bratt och skulptör Carl Milles i en blomstrande sommarutställning.

  • 10 May 2019 - 22 Sep 2019
  • 10:00-18:00
  • UTSTÄLLNING - CARL MILLES DRÖMMARE OCH SKULPTÖR
  • SLOTTET 10 MAJ - 22 SEP
  • ORANGERIET 24 MAJ - 22 SEP
  • INGÅR I ENTRÉPRISET
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.