Välj önskad period  Telefon:

  Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


  När vill du bli påmind?
  Trädgårdsveckor på Sofiero

  Trädgårds- och tv-profilen John Taylor tar täten när vi bjuder in till fyra härliga sensommarveckor fyllda av både grön och blomstrande skaparlust. I centrum står sex inspirationsträdgårdar som går att beskåda under hela perioden.

  Under Trädgårdsveckorna kan du lyssna till trendspaningar och få odlingstips. Lära dig knepen för hur du binder en vacker bukett av snittblommor och hur man kan odla för hälsans skull. Eller bara följa grusgångarna under en avkopplande promenad bland surrande bin, färgstarka perenner och maffiga dahlior innan du hänger med på en guidning ledd av John Taylor.

  I parken får du möta blomsterkreatörer som Per Benjamin, författare och inspiratörer som Linda Schilén, en rad odlingsproffs och andra spännande personligheter. Vi erbjuder även aktiviteter för barnen och gräsmattor perfekta att springa på. Sofieros trädgårdsveckor är ett utmärkt utflyktsmål för både entusiasten, nybörjaren och dig som bara vill njuta av parkens ljuvliga miljöer.

  Ta gärna med picknickkorgen eller slå dig ner i Orangeriet som förvandlats till en mysig bistro med fokus på det gröna. Även Café glasverandan håller öppet och lockar med stans bästa utsikt över Öresund. Eftersom programmet förändras vecka för vecka är det läge att besöka oss flera gånger.

  Vi uppdaterar med programpunkter löpande.

  • 16 augusti 2021 - 12 september 2021
  • Ingår i entrépriset
  • Entrépris: 120 kr/person
  • Fri entré för barn under 18 år
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad