Välj önskad period  Telefon:

  Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


  När vill du bli påmind?
  Trädgårdsveckor på Sofiero

  Trädgårds- och tv-profilen John Taylor tar täten när vi bjuder in till fyra härliga sensommarveckor fyllda av både grön och blomstrande skaparlust. I centrum står sex inspirationsträdgårdar som går att beskåda under hela perioden.

  Under Trädgårdsveckorna kan du lyssna till trendspaningar och få odlingstips. Lära dig knepen för hur du binder en vacker bukett av snittblommor och hur man kan odla för hälsans skull. Eller bara följa grusgångarna under en avkopplande promenad bland surrande bin, färgstarka perenner och maffiga dahlior.

  I parken får du möta blomsterkreatörer som Per Benjamin, författare och inspiratörer som Linda Schilén, en rad odlingsproffs och andra spännande personligheter. Vi erbjuder även aktiviteter för barnen.

  Ta gärna med picknickkorgen eller slå dig ner i Orangeriet som förvandlats till en mysig bistro med fokus på det gröna. Även Café glasverandan håller öppet och lockar med stans bästa utsikt.

  Program vecka för vecka

  Höst i trädgården
  6-12 september

  Fotoutställningen äger rum i Vinhuset från och med den 10 september. Titta på alla vackra bidrag och rösta fram din favorit! Utställningen pågår till och med den 26 september.

  Den 9-12 september skapar trädgårdsmästaren och konstnären Linda Schilén en spännande installation vid Primulasänkan. Linda själv är på plats, så kom förbi och ta en liten pratstund och ställ dina frågor! Linda börjar bygga installationen tisdagen den 7 september. Följande dagar är hon på plats med aktiviteter: torsdag 14-16, fredag 10-17, lördag 10-17 samt söndag 10-12.

  Vill du lära dig slå med lie ska du passa på att träffa Jenny Nilsson som lär ut allt hon kan den 11-12 september. Under hela veckan kan du köpa must av Kullabygdens fruktträdgård. Även Anette Nilsson är på plats med sin bok ”Den blomstrande köksträdgården”.

  Inspirationsträdgårdarna går fortfarande att beskåda och John Taylor är på plats under veckan för att intervjua skaparna och guida besökarna. Träffa John måndag eller söndag klockan 11-16.

  Söndagen den 12 september kl. 16.00-18.00 säljer ett flertal inspirationsträdgårdar ut sina växter. Varmt välkomna!

  • 16 augusti 2021 - 12 september 2021
  • Ingår i entrépriset
  • Entrépris: 120 kr/person
  • Fri entré för barn under 18 år
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad