Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Den stora Trädgårdsfesten

Välkommen till Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero, som med 21 färgsprakande år bakom sig är ett av södra Sveriges populäraste trädgårdsevenemang. Här möter trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna trädgårdsägare de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna.

25-27 augusti kl 10-18

Klicka här för att titta på programbladet (pdf)

Klicka här för att titta på scenprogrammet (pdf)

Den sista helgen i augusti går Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero av stapeln. Här kan du låta dig inspireras av de främsta trädgårdsprofilerna och få gratis trädgårdsrådgivning och professionella tips till odlingen i din egen täppa. Njut av unika och kreativa idéträdgårdar som visar allt från det galet spektakulära till det enkla och jordnära. På den stora trädgårdsmässan kan du botanisera bland allt som hör trädgården till.

Det här året är vi extra stolta att kunna presentera den välkända brittiska trädgårdsprofilen Monty Don, som kommer att finnas på plats i parken lördagen den 26 augusti. Flera av Monty Dons program för BBC har även sänts på SVT, som Gardener’s world och Around the World in 80 gardens. Monty Don är även författare till flera trädgårdsböcker och en flitigt anlitad talare. Han har också i många år varit programledare för BBC:s direktsändningar från världens kanske mest ansedda och anrika trädgårdsevenemang, Chelsea Flower show i London.

Under årets Trädgårdsfest kan du ta del av uppropet #höstplanteramera, ett initiativ i samarbete med Skånes plantskolor för att sprida kunskap om höstplantering och för att en gång för alla slå hål på myten om att trädgårdssäsongen slutar i augusti.
Läs mer om #höstplanteramera

I år presenteras även Sofiero 2d International Land Art Festival i parken där vi visar hänförande installationer gjorda i naturmaterial. Läs om Sofiero 2nd International Land Art Festival

  • 25 Aug 2017 - 27 Aug 2017
  • 10:00
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.