Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Teater på Sofiero – Stora drömmar

Helsingborg stadsteater hälsar välkommen till en musikalisk, humoristisk och fartfylld kväll som får kunglig glans av Sofieros magnifika blomsterfägring.

Mitt i den fantastiska Rhododendronblomningen erbjuder Sofiero och Helsingborgs stadsteater en teaterupplevelse med det lilla extra. Missa inte möjligheten att lära känna parken bättre och följ med på en guidad vandring i de färgsprakande ravinerna och prunkande rabatterna. Lyssna till kunniga guider som tar dig genom den spännande historien om hur Sofiero kom till liv och anekdoterna som berättar om hur det verkligen var när kungen bodde här. Kombinera ditt besök med en härligt välfylld picknickkorg och slå dig ner i gröngräset innan föreställningen. När du köper någon av teaterpaketen ingår entré till Sofiero Slott och Slottsträdgård hela föreställningsdagen.

Teaterföreställning i slottsparken – Stora drömmar
”Sofiero på senvåren. Kommunen planerar att göra om helsingborgarnas stolthet, det forna kungliga slottet och slottsparken, för att locka fler turister och tjäna mer pengar. Sofieros guider vill förstås inte förlora sina jobb och är måna om att allt ska få finnas kvar precis som det är idag. Om man bara hade haft en gammal känd pjäs som Kronborgs Hamlet! Då skulle nog inte kommunen komma och förstöra. Som av en lycklig slump hittar guiderna precis det: ett ålderstiget och dammigt manus på slottets vind. Tillsammans med en skådespelare bestämmer de sig för att sätta upp pjäsen.
 Nu är det dags för föreställning — och några från kommunen har kommit för att titta.”

Spelplats: Sofiero slott och slottsträdgård, sittplats, onumrerat.
På scenen: Sasha Becker, Nils Dernevik, Jörgen Düberg, Maria Kulle, Lisa Larsson
Av: Hans Marklund och Lotta Olsson
Regi: Hans Marklund
Scenografi, kostym och mask: Yvonne Ericsson
Föreställningens längd: 80 min utan paus
Förtäring: Lätt förtäring samt dryck (alkoholhaltig och alkoholfri) finns att köpas på plats i anslutning till scenen. Alternativt välj ett av teaterpaketen nedan som inkluderar en härlig picknickkorg från Sofiero Slottsrestaurang.

Biljetter
Du kan välja att köpa enbart teaterbiljett med insläpp kl. 18.30. Vill du besöka parken tidigare är det vanlig entré som gäller (120 kr) och entrén har öppet mellan 10-18.

Vuxen 280 kr
Ungdom 1-25/Student 110 kr
Barn 0-18 år 85 kr
Pensionär 210 kr
Scenpass 210 kr
Kulturkort 210 kr

Teaterpaket
Alternativt kan du välja att köpa ett teaterpaket med tillgång till Sofieros hela utbud, hela dagen från öppning. Kombinera ditt besök med en härlig picknickkorg från Sofiero Slottsrestaurang och/eller en inspirerande guidning med Sofieros kunniga guider.
De teaterpaket du har att välja mellan är :

Lilla Drömpaketet
Vuxen 420 kr, Barn (0-18  år) 165 kr
Innehållande teaterbiljett till teaterpjäsen Stora drömmar, tillgång till Sofieros hela utbud, under hela dagen från öppning samt en 45 min guidad vandring i parken med en av Sofieros kunniga guider (samling vid huvudentrén kl. 17.00).

Mellan Drömpaketet
Vuxen 555 kr, Barn (0-18 år) 265 kr
Innehållande teaterbiljett till teaterpjäsen Stora drömmar, tillgång till Sofieros hela utbud, under hela dagen från öppning samt en härlig picknick från Sofiero Slottsrestaurang. Picknickkorg hämtas anslutning till teaterscenen mellan kl. 16:30-18:30, ta gärna med filt/sittunderlag. Picknickkorg måste intas på angiven plats – medhavd dryck är ej tillåtet inom detta område. Mineralvatten ingår – övrig alkoholhaltig och alkoholfri dryck finns att köpa på plats. Picknick som ingår i barnbiljett är något mindre.

Stora Drömpaketet
Vuxen 595 kr, (Barn 0-18 år) 335 kr
Innehållande teaterbiljett till teaterpjäsen Stora drömmar, tillgång till Sofieros hela utbud, under hela dagen från öppning, en härlig picknick från Sofiero Slottsrestaurang samt en 45 min guidad vandring  i parken med en av Sofieros kunniga guider (samling vid huvudentrén kl. 17.00). Visningen avslutas vid den Kungliga Fotbollsplanen i anslutning till teaterscenen, där ni hämtar ut er picknickkorg. Ta gärna med filt/sittunderlag. Picknickkorg måste intas på angiven plats – medhavd dryck är ej tillåtet inom detta område. Mineralvatten ingår – övrig alkoholhaltig och alkoholfri dryck finns att köpa på plats. Picknick som ingår i barnbiljett är något mindre.

Biljetter köper du här.

Läs mer på Helsingborg stadsteaters hemsida.

  • 11 May 2019 - 07 Jun 2019
  • 19:00
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med ovan angivet ändamål och gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer i vår Integritetspolicy.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.