Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Utställning: Tankar på penséer med Gunnar Kaj

Tankar på penséer

Penséer har sedan 1800-talet använts som en symbol för den fria tanken. Här tillägnas den älskade vårblomman en egen utställning, skapad av blomsterkonstnären Gunnar Kaj som hyllats för sina blomsterarrangemang och utställningar i slott och parker.

Orangeriet 13 apr – 12 maj

Gunnar Kaj är en blomsterkonstnär som gjort många uppmärksammade utställningar och som tidigare utformat blomsterarrangemangen för Nobelbanketten i Stockholms stadshus. Nu kommer han till Sofiero och bjuder in till utställningen ”Tankar på penséer”. Med känslig hand och blick låter han penséer förtrolla Sofieros orangeri. Ett säkert tecken på att våren kommit på riktigt.

Exempel på var man tidigare kunnat njuta av Gunnar Kajs vackra arbete är utställningar på Thielska galleriet och på Drottningholm, både i slottet och i slottsteatern. Även på Fredriksdals och i Rosendals trädgård, i Wij trädgårdar och i orangeriet på Ulriksdal har Gunnar utformat blomsterutställningar. Han har gjort flera uppskattade utställningar på Huseby bruk, en ros och en julblomsutställning på Trädgårdsföreningen i Göteborg och en trädgårdsutställning i Drottningholms slottspark.

Passa på att besöka parken och välkomna våren med Tankar på penséer.

  • 13 Apr 2019 - 12 May 2019
  • TANKAR PÅ PENSÉER
  • AV GUNNAR KAJ
  • UTSTÄLLNING I ORANGERIET
  • INGÅR I ENTRÉAVGIFTEN
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.