Välj önskad period  Telefon:

  Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


  När vill du bli påmind?
  Sofiero – med känsla för vår

  De första vårtecknen är alltid efterlängtade. I slottsparken kommer du tätt inpå dem alla. Njut av daggvått gräs, knubbiga lökar som sticker upp ur jorden och solens värmande strålar genom trädens grenverk. När Sofiero slår upp portarna för säsongen har vi städat undan vintern, krattat grusgångarna och påskpyntat parken. Ta en långsam promenad kantad av knoppande buskar och dra handen över de stiliga avenbokshäckarna. Låt barnen leka till vårfåglarnas mästerliga sång och springa sig trötta i den kungliga labyrinten.

  På Sofiero är livet anspråkslöst. Ta med egen kaffetermos och vila benen på en filt i gräset eller på en av alla bänkar. Om du hellre köper dig en kopp, besöker du slottscaféet som lockar med både Skånerost och något gott att äta till.

  För varje vecka som går dyker det upp fler vårtecken och fler härliga inslag som ger avkoppling och inspiration till hela familjen. Och det är lätt att hålla avstånd till andra sällskap i den 17 hektar stora parken.

  Vecka 17

  Lek på gräsmattorna
  Är du lite leksugen? Vi bjuder in till spontanlek på gräsmattorna. I entrén finns spel i större format att låna helt gratis. Ta med barn och barnbarn för en härlig lekstund i parken.

  Blomsterinspiration med Linda Schilén
  Kom och titta på konst signerad trädgårdsmästaren och konstnären Linda Schilén. I Glashuset visar hon upp oljemålningar och bland grönskan i rhododendronravinerna finns upphängda flaggmålningar. Linda är själv på plats den 23, från klockan 14.00 till och med söndag den 25 april.

  Blomstrande bjudning i Vinhuset
  Välkommen på en sagolik bjudning i det blomstrande Vinhuset inspirerad av Elsa Beskows barnböcker. Här har Kullafloristen dukat upp ett bord för hedersgästerna. Vårblommorna prunkar och försommarens pioner har nästlat sig in på ett hörn. Låt dofterna och blommorna få dig att stanna upp och njuta av stunden. 

  Vårtecken i parken
  Följ stigen med hjälp av vår karta och leta efter vårtecken i form av knoppar och blomning. Slå dig ner längs med vägen på någon av våra rastplatser eller vila en stund i en hängmatta. Var uppmärksam på att våren kommer i olika skepnader, vad kan du upptäcka genom ditt besök i parken? Du kan leta vårtecken till den 25 april. 

  I kronprinsessans Margaretas fotspår
  Mycket av det vi ser i parken idag är resultat av kronprinsessan Margaretas idéer. En utställning i Rhododendronhuset berättar om hennes tid på Sofiero. Utställningen pågår till den 26 september. 

  Vårlökutställning
  I medelhavsträdgården har vi samlat krukor med trädgårdens alla tulpaner. Här kan du enkelt se vad tulpanerna heter och lära dig mer om de olika sorterna. Kanske finns här en favorit som du kan plantera i din trädgård till hösten! Pågår till den 9 maj.

  • Öppet dagligen 10-18
  • Entrépris: 120 kr/person
  • Fri entré för barn under 18 år
  • Nya upplevelser varje gång
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad