Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Sofiero Classic 2019

Sofiero Classic i ny tappning!

Välkommen till ett annorlunda Sofiero! En slottspark som förvandlats till en utställning av klassiska motorfordon från förr och nu. I år arrangeras evenmanget av Sofiero slott och slottspark och vi presenterar ett Classic evenemang i ny tappning.

Luftiga ytor, blänkande motorfordon och skön elegans. Nya Sofiero Classic har alla förutsättningar att bli en heldagsupplevelse för både entusiasten, barnfamiljen och livsnjutaren. Sofiero Classic 2019 kommer att bjuda på en dag som andas flärd, livsglädje och motorintresse och evenemangets besökare kommer att bjudas på en helhetsupplevelse.

Nya Sofiero Classic har som ambition att vara mycket mer än en renodlad bilutställning och dagen kommer att bjuda på ett digert program med inslag som auktioner, barnaktiviteter och tävlingar. Välrenommerade Sofiero slottsrestaurang står för serveringen i parken. Utställningar, slottsbutik, trädgårdshandel och slottsrestaurang har såklart öppet.

Lyxbilar framför slottet
Framför Sofiero Slott kommer utvalda ekipage visas upp med vacker inramning. Här finns en avdelning med lyxbilar som Rolls-Royce, Cadillac och Jaguar. Bilar som aldrig tidigare har visats upp på bilträffar kan beskådas. Gemensam nämnare är att det är fordon som mycket sällan ses rulla på gatorna. 

Bentley-utställning
Kronan på verket är Bentley-utställningen där man i lugn och ro kan gå omkring och njuta av de exklusiva bilarna som är från 30-talet och framåt. Här kan besökarna njuta av en skön atmosfär som fångar tidsandan och förfriska sig med ett glas bubbel och snittar från serveringen. Förkovra dig i historien om Bentley som 100-årsjubilerar i år.

Nostalgi och folkligt på kungliga fotbollsplanen
På kungliga fotbollsplanen kan den som besökt tidigare upplagor av Sofiero Classic känna igen sig. Här blir det fokus på nostalgi, folkliga bilmärken och möten mellan publik och entusiaster. Möjlighet att köpa sig en nygrillad hamburgare eller korv finns också.

Dahliakvarteret
Även i Dahliakvarteret ställs ett urval av vackra ekipage ut.

Concours d’Élégance
En klassisk tävling för eleganta bilar. Här får bara de verkligt tjusiga märkena vara med. Detta är en slags tävling som är vanligare i USA och Europa, men här i Sverige blir vi i princip ensamma, säger Matthias Bong som projektleder Sofiero Classic 2019. När bilarna har visats upp blir de bedömda och priser delas ut i flera olika kategorier.

Barnaktiviteter
Sofiero Classic erbjuder roliga aktiviteter för barnen. Bland annat blir det racing med lådbilar längs en bana byggd av höbalar. Det är även klart att Brandkårsmuseet visar upp och erbjuder åkturer i sin fina gamla brandbil.

Rhododendronblomning
Sofiero Classic äger rum precis under rhododendronblomningen då parken är fantastiskt vacker. Blomningen av Sofieros rhododendronbuskar är en av höjdpunkterna i parken under varje säsong. Det blommar ca 10.000 buskar under en period av 4-6 veckor (ca mitten maj – mitten juni).

Utställning: Carl Milles – drömmare och skulptör
En av höjdpunkterna i Sofieros program för säsongen 2019 är utställningen Carl Milles – drömmare och skulptör. Ett flertal verk från Millesgården ställs ut i slottet och Orangeriet. Utställningarna har öppet under hela Sofiero Classic och ingår i entrépriset.

Delar ur programmet:

– Utställningar av eleganta lyxåk framför slottet
– Bentley-utställning
– Concours d’Élégance – en klassisk tävling för eleganta bilar
– Nostalgi och folkliga bilmärken på fotbollsplanen
– Aktiviteter för stora och små
– Racing med lådbilar längs en bana byggd av höbalar
– Brandkårsmuseet
– Mat- och kaffeservering med allt från bubbel & snittar till grillad korv
– En park mitt i vackraste rhododendronblomning
– Millesutställning i slott och orangeri i samarbete med Millesgården
– Slottsbutik, Sofiero Trädgårdshandel och Slottsrestaurang har öppet

Ladda ner hela programmet i pdf-format här: Program Sofiero Classic

Ordinarie pris vuxen: 150 kr (klicka här för att köpa biljett)
Barn/ungdom t.o.m. 18 år: fri entré (under 16 år endast i vuxens sällskap)
Sofiero Årskort: fri entré
Kulturkortet: 110 kr

Parkeringsavgift: 50 kr (förköp 40 kr)
Betala din parkering via app, sms, kort eller förköp (klicka här). En del av summan går till lokala ungdomsföreningar.

Karta över nya Sofiero Classic
Här nedan ser du en karta över hela området med aktiviteter och inslag såsom champagnebar, hickory golf, Bentley, Rolls Royce, Ferrari, barnaktiviteter och mycket mer. Klicka här om du vill ladda ner kartan som PDF.

Sofiero Classic

Tack till våra samarbetspartners

Vill just du vara med och förgylla denna dag med ditt unika ekipage?

Då är du varmt välkommen att anmäla ditt ekipage här och ansöka om medverkan. Läs mer och anmäl dig här senast den 19 maj. ANSÖKAN ÄR STÄNGD

För mer information, kontakta projektledare Matthias Bong på mail: matthias.bong@helsingborg.se eller telefon: 0702-505855

  • 09 Jun 2019
  • 10:00-16:00
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.