Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Säsongsöppning, 9 april 2020

Den 9 april slår vi traditionsenligt upp grindarna till den vårvackra slottsparken. Våren börjar spira i alla delar av parken, vi öppnar upp slottet och inviger årets första utställning. Slottscaféet Glasverandan, Slottsbutiken, Sofiero Slottsrestaurang och Sofiero blomster håller öppet och bjuder in till fika, umgänge och vackra vårinköp.

Sofieros verksamhetschef kommer att presentera 2020 års program – vi har framför oss en händelserik säsong med flera nyheter såväl som välbekanta inslag. Vi hoppas att du ska bli inspirerad!

Dagen bjuder på härlig stämning och trevliga programpunkter.
Programmet kommer att presenteras när vi närmar oss öppningsdagen.

Utställning – Kungligt sommarliv

I slottet erbjuds vår permanenta utställning Kungligt sommarliv med tidsenligt inredda rum, influerade av de årtionden då kungligheterna bodde här.

Utställning – Claus Dalby på Sofiero

I orangeriet har vi den stora glädjen att välkomna både våren och Claus Dalby. Det är med närmare tusen krukor – och 10 000 specialbeställda lökar – Claus Dalby bygger upp sin första utställning på Sofiero. Utställningen kommer att bjuda på en tvåstegsraket där narcisserna, alltså olika slags påsk- och pingstliljor, är först ut. Dessa kommer att blomstra som bäst till just säsongsöppningen.  Mellan 1–17 maj ska sedan tulpanerna stå i full blom. Väl värt två besök med andra ord!

–Sofiero ligger mig riktigt varmt om hjärtat, precis som det gör för många danskar, tack vare det kungliga arvet. Sofiero är en pärla, ett fantastiskt ställe, säger Claus Dalby. Det är första gången jag gör en utställning i Sverige och jag är väldigt stolt över att få göra det här på Sofiero. Jag gläder mig mycket!

Blomsterarrangemangen i Orangeriet kommer att bestå av stora krukplanteringar i ljuvliga pasteller som aprikos, månskensgult och lavendel. Färger som Claus Dalby älskar.

Möt Claus Dalby

Under säsongsöppningen och påsken kommer Claus Dalby att finnas på plats, 9-13 april klockan 10.00-18.00. Passa på att träffa honom och få de bästa tipsen kring att odla i kruka.

Mat, shopping och erbjudanden

Missa inte att hälsa på i Sofiero trädgårdshandel som kommer att fina öppningserbjudande denna säsongsöppning. I caféet och slottsrestaurangen kan ni njuta av vällagade godsaker med en vidunderlig utsikt. Botanisera även i slottsbutiken som är välfylld med vårens alla nyheter.

Varmt välkommen till en upplevelserik säsong på Sofiero!

TIPS! Köp ett årskort så har du möjligheten att besöka Sofiero hela året. Enkelt och smidigt utan att köa och betala entré varje gång. Ett årskort kostar 250 kr ger fri entré till Sofiero under ordinarie öppettider och vissa av årets evenemang, till exempel Den stora Trädgårdsfesten.

Köp ditt Sofiero Årskort 2020 här.

  • 09 Apr 2020
  • 10:00-18:00
  • HÄRLIG STÄMNING MED TREVLIGA PROGRAMPUNKTER
  • PRESENTATION AV ÅRETS PROGRAM
  • ÖPPNANDET AV ÅRETS FÖRSTA UTSTÄLLNINGAR
  • MAT, SHOPPING OCH ERBJUDANDEN
  • SOFIERO SLOTTSRESTAURANG, CAFÉ, SLOTTSBUTIK OCH TRÄDGÅRDSHANDEL HAR ÖPPET
  • TRÄFFA CLAUS DALBY
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.