Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Säsongsöppning

Vi slår upp grindarna till den vårvackra slottsparken. Följ med på guidade vandringar bland Sofieros skulpturer och historia.

Guidade turer lördag – söndag
Sofieros historia kl.12-12.45
Skulpturerna på Sofiero kl. 13.30-14.15
Turerna ingår i entrépriset.

2018 års säsong på Sofiero bjuder på flera nya inslag och utställningar. Säsongen startar den 13 april med både utställning i slottet och orangeriet. I slottet ställer konstnären Nino Ramsby ut grafisk konst med stark koppling till giclée-metoden. Nino är även poet och musiker och har lång erfarenhet av fotografi och grafisk formgivning (pågår fram till 10 juni). Samma dag hälsas våren välkommen inne i Orangeriet med utställningen Citroner och körsbärsblom skapad av Karl Fredrik Gustafsson. Det är en utställning om drömmar av glas, orangeriets historia och en inblick i citrusväxternas förtrollande värld. Denna utställning pågår fram till 6 maj. På den Kungliga fotbollsplanen hittar vi ”To Bee…”, en idéträdgård och installation skapad av Sofiero trädgårdsdesigner Sara Bratt. Idéträdgården är Sofieros bidrag i det nationella bi-uppropet initierat av Sveriges parker för att uppmärksamma hur viktiga bin är för våra trädgårdar och hur vi kan hjälpa dem i vår egen trädgårdsmiljö. Idéträdgården kommer man som besökare kunna följa genom hela året, med olika växtinslag och aktiviteter kopplade under säsongen.

Varmt välkommen till en härlig säsong på Sofiero!

Missa inte våra öppningserbjudanden – klicka här

  • 13 Apr 2018
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med ovan angivet ändamål och gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer i vår Integritetspolicy.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.