Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Säsongsöppning, 9 april 2020

Med reservation för ändringar på grund av Coronaviruset.

Den 9 april slår vi traditionsenligt upp grindarna till vår vackra slottspark. Våren börjar spira i alla delar av parken, vi öppnar upp slottet och inviger årets första utställning. Sofiero Slottsrestaurang, Glasverandan, Slottsbutiken och Sofiero blomster har öppet hela dagen. Välkommen att njuta av en skön promenad, en paus från omvärlden och vackra vårinköp.

Utställning – Claus Dalby på Sofiero
I orangeriet har vi den stora glädjen att välkomna våren och Claus Dalbys utställning ”Vårens pasteller i kruka”. Med närmare tusen krukor och 10 000 specialbeställda lökar skapar Claus Dalby sin första utställning på Sofiero och i Sverige. Utställningen bjuder på en tvåstegsraket där narcisserna, alltså olika slags påsk- och pingstliljor, är först ut. Dessa blommar som bäst till just säsongsöppningen. Mellan 1–17 maj ska sedan tulpanerna stå i full blom. Väl värt två besök med andra ord!

Med anledning av den rådande situationen med Coronaviruset är Claus Dalby tyvärr inte på plats vid säsongsöppningen. Vi hoppas istället att få se honom i parken vid ett annat tillfälle.

Utställning – Kungligt sommarliv
I slottet erbjuds vår permanenta utställning ”Kungligt sommarliv” med tidsenligt inredda rum, influerade av de årtionden då kungligheterna bodde här.

Mat, shopping och erbjudanden
Missa inte att besöka Sofiero trädgårdshandel som har öppet med fina växter och blommor. I caféet och Slottsrestaurangen kan du njuta av vällagade godsaker med en vidunderlig utsikt. Kika gärna in i Slottsbutiken som är välfylld med vårens alla nyheter.

Årskortet
Passa på att köpa ett årskort för 250 kronor. Årskortet ger dig fri entré till Sofiero under ordinarie öppettider och vissa av årets evenemang, till exempel ”Den stora Trädgårdsfesten”. Observera att årskortet endast säljs via nätet just nu.

Köp ditt Sofiero Årskort 2020 här.

  • 09 Apr 2020
  • 10:00-18:00
  • NJUT AV EN VÅRVACKER PARK
  • ÖPPNANDET AV ÅRETS FÖRSTA UTSTÄLLNINGAR
  • SOFIERO SLOTTSRESTAURANG, CAFÉ, SLOTTSBUTIK OCH TRÄDGÅRDSHANDEL HAR ÖPPET
  • MAT, SHOPPING OCH ERBJUDANDEN
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.