Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Säsongsöppning, 13 april 2019

Nu längtar vi efter vår! Den 13 april slår vi traditionsenligt upp grindarna till den vårvackra slottsparken. Våren börjar spira i alla delar av parken, vi öppnar upp slottet och inviger årets första utställningar. Slottscaféet Glasverandan, Slottsbutiken, Sofiero Slottsrestaurang och Sofiero blomster håller öppet och bjuder in till fika, umgänge och vackra vårinköp. Dagens 50 första besökare kommer att få en goodiebag med en liten överraskning från oss på Sofiero. Du ser hela dagens program längre ner på sidan.

Programpresentation
Sofieros verksamhetschef kommer att presentera 2019 års program – vi har framför oss en händelserik säsong med flera nyheter såväl som välbekanta inslag. Vi hoppas att du ska bli inspirerad!

Musik 
Kammarkören Felicitas kommer och förgyller invigningen av säsong 2019 på Sofiero med sina ljuva stämmor.

Guidade turer
Dagen bjuder på härlig stämning och musikalisk inramning och i parken bjuds det på guidningar där Sofieros guider tar oss med på historien kring Sofiero och den underbara slottsträdgården. Öppna guidningar – ingår i entrébiljetten.

Utställningar
I slottet blir det premiär för Konst på Kryss. Upplev konstnärliga uttryck från båda sidor av Öresund när konstnärer från vardera land ställer ut sina verk. Promenera omkring i slottets utställningsvåning och låt dig försvinna in i en spännande variation av konstverk. Vandra runt i egen takt i slottet eller följ med på Helsingborgs konstförenings visning av utställningen. Passa även på att träffa några av de inspirerande konstnärerna som ställer ut. Ett samarbete mellan Helsingborgs konstförening och Konstföreningen i Helsingör.
I slottet erbjuds även vår permanenta utställning Kungligt sommarliv med tidsenligt inredda rum, influerade av de årtionden då kungligheterna bodde här.

Det vackra Orangeriet välkomnar vi våren med utställningen Tankar på penséer av Gunnar Kaj. Visste du att Penséer sedan 1800-talet använts som en symbol för den fria tanken. Att gå i sina penséer…att vara försjunken i tankar. Gunnar Kaj är en blomsterkonstnär som gjort många uppmärksammade utställningar och som under många år utformat blomsterarrangemangen för Nobelbanketten i Stockholms stadshus. Nu kommer han till Sofiero och bjuder in till utställningen ”Tankar på penséer”. Med känslig hand och blick låter han penséer förtrolla Sofieros orangeri. Ett säkert tecken på att våren kommit på riktigt. Stig in och titta både på penséernas färgverkan när de får blomma i mängd och på deras många varierande utseenden. Luta dig ner och möt blicken i den enskilda växtens lilla blomsteransikte.

Kostnadsfri blomsterverkstad
Gunnar Kaj kommer även hålla i en inspirerande blomsterverkstad kring temat – plantera ett vårlandskap med penséer där vi får tips och råd från den uppskattade och välkände floristen.

Mat, shopping och erbjudanden
Missa inte att hälsa på i Sofiero trädgårdshandel som kommer att fina öppningserbjudande denna säsongsöppning. I caféet och slottsrestaurangen kan ni njuta av vällagade godsaker med en vidunderlig utsikt. Botanisera även i slottsbutiken som är välfylld med vårens alla nyheter.
Erbjudande: Köp ett Sofiero årskort på plats den 13/4 och betala endast 200 kr (ordinariepris 250 kr).

Program med hålltider

10:00 Parken öppnar! De 50 första besökarna får en goodiebag
10:30 – 11:10 Blomsterverkstad med Gunnar Kaj i Orangeriet: ”Plantera vårlandskap med penséer” (ingår i entrébiljett)
11:15  Kammarkören Felicitas sjunger på slottstrappan
11:20 Sofieros verksamhetschef Annika Malmgren håller tal på slottstrappan
11:30 – 11:55 Kammarkören Felicitas sjunger på slottstrappan
12:00 – 12:40 Guidning (öppen guidning, ingår i entrébiljett), samling på stora gräsmattan innanför entrén
12:30 Konst på Kryss- konstnärerna berättar om sina verk, samling i slottet
13:00 – 13:30 Kammarkören Felicitas sjunger på trappan
13:40 – 14:10 Guidning (öppen guidning, ingår i entrébiljett), samling på stora gräsmattan innanför entrén

Utöver ovanstående programpunkter rekommenderar vi att ni besöker Sofieros trädgårdshandel samt Slottsbutiken som denna helg har härliga erbjudanden i vårens tecken. I Sofieros Slottsrestaurang är maten helgen till ära prydd med ätbara blommor.

Varmt välkommen till en upplevelserik säsong på Sofiero!

TIPS! Köp ett årskort så har du möjligheten att besöka Sofiero hela året. Enkelt och smidigt utan att köa och betala entré varje gång. Ett årskort kostar 250 kr ger fri entré till Sofiero under ordinarie öppettider och vissa av årets evenemang, till exempel Den stora Trädgårdsfesten. Erbjudande: Köp årskort på plats den 13/4 och betala endast 200 kr!

Sofiero Årskort 2019

  • 13 Apr 2019
  • 10:00-18:00
  • PROGRAMPUNKTER 10:00-14:00
  • PRESENTATION AV ÅRETS PROGRAM
  • GUIDADE TURER
  • ÖPPNANDET AV ÅRETS FÖRSTA UTSTÄLLNINGAR
  • KOSTNADSFRI WORKSHOP
  • MAT, SHOPPING OCH ERBJUDANDEN
  • SOFIERO SLOTTSRESTAURANG, CAFÉ, SLOTTSBUTIK OCH TRÄDGÅRDSHANDEL HAR ÖPPET
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.