Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Säsongsöppning, 13 april 2019

Nu längtar vi efter vår! Den 13 april slår vi traditionsenligt upp grindarna till den vårvackra slottsparken. Våren börjar spira i alla delar av parken, vi öppnar upp slottet och inviger årets första utställningar, Slottscaféet Glasverandan, Slottsbutiken, Sofiero Slottsrestaurang och Sofiero blomster håller öppet och bjuder in till fika, umgänge och vackra vårinköp.

I slottet blir det premiär för Konst på Kryss. Upplev konstnärliga uttryck från båda sidor av Öresund när konstnärer från vardera land ställer ut sina verk. Promenera omkring i slottets utställningsvåning och låt dig försvinna in i en spännande variation av konstverk. Ett samarbete mellan Helsingborgs konstförening och Konstföreningen i Helsingör. I slottet erbjuds även vår permanenta utställning Kungligt sommarliv med tidsenligt inredda rum, influerade av de årtionden då kungligheterna bodde här.   

Det vackra Orangeriet välkomnar våren med utställningen Tankar på penséer av Gunnar Kaj. Visste du att Penséer sedan 1800-talet använts som en symbol för den fria tanken. Att gå i sina penséer…att vara försjunken i tankar. Gunnar Kaj är en blomsterkonstnär som gjort många uppmärksammade utställningar och som under många år utformat blomsterarrangemangen för Nobelbanketten i Stockholms stadshus. Nu kommer han till Sofiero och bjuder in till utställningen ”Tankar på penséer”. Med känslig hand och blick låter han penséer förtrolla Sofieros orangeri. Ett säkert tecken på att våren kommit på riktigt.

2019 blir en händelserik säsong med flera nyheter såväl som välbekanta inslag. Vi hoppas att du ska bli inspirerad! 

Varmt välkommen till en upplevelserik säsong på Sofiero!

TIPS! Köp ett årskort så har du möjligheten att besöka Sofiero hela året. Enkelt och smidigt utan att köa och betala entré varje gång. Ett årskort kostar 250 kr ger fri entré till Sofiero under ordinarie öppettider och vissa av årets evenemang, till exempel Den stora Trädgårdsfesten. Läs mer och köp kortet här.

  • 13 Apr 2019
  • 10:00-18:00
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.