Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Rhododendrondagar – kunskapstema

Upptäck 10 000-tals blommande
rhododendron och azaleor!

Blomningen av Sofieros rhododendronbuskar är en av höjdpunkterna i parken under varje säsong. Det är nu 112 år sedan den första rhododendronbusken planterades på Sofiero och varje år planteras nya Rhododendron ut i parken. Från mars och framåt börjar Sofieros olika Rhododendronarter att blomma och någon vecka in i maj och kommande 4-6 veckorna når blomningen sitt klimax. Missa inte att ta genvägen över Sofias bro med sin unika utsikt över den norra ravinen som kompletterats med helt nya rhododendronplanteringar.

Rhododendrondagar med kunskapstema 11-12 maj

Denna helg inviger vi den praktfulla rhododendronsäsongen med ett spännande och inspirerande kunskapstema. Guidade turer, skötseltips och mycket mer. Kom och lyssna på växtkännaren, författaren och botanikern Henrik Sjöman, känd från bl.a. Odla med P1, Göteborgs botaniska och SLU.  Vi bjuder på guidade turer, föreläsningar, växtförsäljning, skötseltips och mycket mer. Allt ingår i det ordinarie entrépriset.

Ur programmet:

Föreläsning (grundläggande nivå) – Börja med Rhododendron, Stefan Salomonsson
Guidning – Sofieros Rhododendron, Henrik Sjöman
Guidning (grundläggande nivå) – Sofieros Rhododendron, Nanette Larsson
Föreläsning – Henrik Sjöman
Programmet uppdateras inför evenemanget med tider för de olika programpunkterna.

Under de guidade turerna får du både tips, råd och fakta gällande Rhododendron. Guidningarna finns både på nybörjar- och fördjupad nivå. Samlingsplatsen för vandringarna är på gräsmattan innanför entrén. (Tänk på att vandringen går ner i ravinerna med branter och begränsad framkomlighet och lämpar sig därför inte för t.ex. barnvagnar.) Föreläsningarna ges i Oscarssalen på Sofiero slott.

Varmt välkommen att njuta av Sofieros fantastiska rhododendronblomning!

Entrébiljett och parkering

Vill du ha allt betalt och klart innan du kommer, och dessutom undvika de längsta köerna? Köp en förköpsbiljett till entrén Sofiero slott och slottsträdgård. Du väljer själv vilken dag du vill använda biljetten (gäller vid ord. entrépriser).

Förköp din entrébiljett här.

Förköp din parkeringsbiljett här.

 

  • 11 May 2019 - 12 May 2019
  • 10:00-18:00
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.