Välj önskad period







Telefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?




Rhododendronblomning

Nu blommar rhododendronen för fullt på Sofiero! Maj och början av juni är rhododendrontider på Sofiero. Över 10 000 rhododendron och azaleor levererar nu färgsprakande upplevelser i parken. I år är det dessutom 110 år sedan kronprinsessan Margareta planterade den första rhododendronplantan! Följ med på en guidad tur och få tips av de främsta experterna om skötsel, odling och plantering.

Rhododendronblomningen på Sofiero är något som alla borde få uppleva någon gång i livet (eller, egentligen varje år tycker vi). Gustav VI Adolf var nämligen inte bara kung utan även en stor rhododendronentusiast och anlade under sin tid på Sofiero en rhododendronsamling som idag tillhör en av de finaste samlingarna i Europa. Många av de äldre sorterna har kommit hit från fjärran östern via olika upptäcktsresande i början av 1900-talet, men de allra första rhododendronbuskarna på Sofiero planterades faktiskt av kronprinsessan Margareta själv. De praktfulla skönheterna hade hon tagit med sig hem från sitt föräldrahem Bagshot Park i England.

Guidade vandringar bland rhododendron
Varje lördag och söndag mellan 13 maj-4 juni kan du följa med på guidade rhododendronvandringar och expertvandringar utan extra kostnad.
Samling i huvudentrén. Ingen föranmälan. Guidningarna hålls på svenska.

Lördag 10 juni
14.00 Sofiero rhododendronguidning

Söndag 11 juni
11.00 Expertguidning
14.00 Sofiero rhododendronguidning

  • 13 May 2017 - 11 Jun 2017
  • 10:00
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med de regler som fastställs i dataskyddslagen GDPR.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.