Välj önskad period  Telefon:

  Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


  När vill du bli påmind?
  Passion för pelargon – en färgstark kulturresa

  Pelargonen är en av våra mest älskade krukväxter. Nu lyfts den fram i sommarens unika och färgstarka utställning på Sofiero. Följ med på blommans resa genom samhällsskikten och hur den gick från att vara en blomma för överklassen till att hamna på var mans fönsterbräda.

  Utställningen Passion för pelargon är skapad av Sofieros trädgårdsmästare Sara Bratt och pågår 28 maj-20 september. I Orangeriet ryms frodiga Mårbackor, exklusiva hängpelargoner och dess vilda kusiner. Här uppmärksammas inte bara pelargonens spännande färg och form utan även dess intressanta historia.

  – Trots att pelargonen är så populär vet många inte så mycket om den. Både fantasten och nybörjaren kan njuta av utställningen som både bjuder på ny kunskap och något vackert för ögat, berättar Sara Bratt.

  Sommarens utställning är skapad tillsammans med POM, programmet för odlad mångfald. De har samlat in ett kulturhistoriskt växtmaterial som kan spåras långt tillbaka i tiden. I utställningen får besökarna ta del av små spännande och gulliga historier om hur pelargoner har vandrat i generationer och finns bevarade än idag.

  • 28 maj 2020 - 20 september 2020
  • 10:00-18:00
  • Utställningen ingår i entrépriset
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad