Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Ljusstämning Sofiero 2018

Upplev Sofiero på ett annorlunda sätt – under Ljusstämning förvandlas slottsparken av tusentals ljus och lampor som sprider magi och mystik över Sofiero.

1-4 november kl 17 – 21

När mörkret sänker sig lyser tusentals lampor, ljus och marschaller upp höstvackra Sofiero. Njut av den magiska stämningen, ät något gott och upptäck våra spännande ljusaktiviteter för både barn och vuxna. Värm dig med en god soppa eller njut av en kopp choklad. Låt barnen grilla marshmallows och gå en upptäcksfärd i den magiska sagoskogen. 

Förutom en magisk stämning och värmande mat och dryck så hittar du en del andra aktiviteter och försäljning i parken. Till exempel är vi glada att kunna meddela att Waldorfförskolorna bjuder på aktiviteter och pyssel för de mindre barnen i den stora lekstugan vid barnens Sofiero. Restaurangen fyller glashuset med frestande chokladkreationer i alla dess former. I vinhuset hittar du Johanna Tsilkos från Prettyflowers i Lund (vinnaren i vår floristtävling under den stora trädgårdsfesten). Här dukar hon upp höstkransar till dörr och bord, ljuskransar, doftljus, amaryllislökar och erbjuder försäljning av vintagevaror. Dessutom kommer hon att genomföra en workshop på temat ”arrangera vackra snittblommor i en glasvas”. Detta och mycket mer kan du uppleva på ett vackert upplyst och stämningsfullt Sofiero den 1-4 november.

Slottsrestaurangen och Glasverandan Café har öppet och det finns möjlighet till mat på fler platser i parken. Läs om vad ni kan äta för gott här.

Både Slottsbutiken och Sofiero Blomster och Trädgårdshandel har öppet under evenemanget. Blomsterbutiken har gjort extra fint och har massor av färdiga buketter, buntar, lösa snittblommor, höstkransar och små arrangemang att ta med hem. Det finns även material till kransar för den som vill köpa med hem och binda själv.

Klicka här för att köpa din biljett.

Klicka här för att ladda ner en karta över den upplysta parken.

Under Ljusstämning är parken fylld av levande ljus som står i markhöjd. Vi rekommenderar därför att hunden stannar hemma och myser denna kväll.

Tips! För dig som vill uppleva ljusstämningen när det är lite mindre folk rekommenderar vi ett besök på torsdagen.

Priser:
Torsdag 100 kr
Fredag 120 kr
Lördag 120 kr
Söndag 120 kr

Fri entré för barn & ungdom t.o.m. 18 år, kulturkort och Sofiero årskort.

Parkering: Förköp parkering 40 kr. Parkering på plats via sms, app, kontant eller kort 50 kr.

Förköp din biljett här.

Förköp din parkering här.

Övriga förköpsställen i Helsingborg: Stadsteatern, Konserthuset, Helsingborg Arena, Dunkers Kulturhus, Väla, Hotel Helsing, Direkten Höganäs, Best Western Hotell Duxiana, Clarion Grand Hotel, Radisson Blu Metropol Hotel, V Hotel, Elite Hotel Mollberg.

  • 01 Nov 2018 - 04 Nov 2018
  • 17:00-21:00
  • PRIS: Torsdag 100 kr, Fredag, Lördag och Söndag 120 kr
  • FRI ENTRÉ FÖR BARN & UNGDOM T.O.M. 18 ÅR, KULTURKORT, SOFIERO ÅRSKORT
  • PARKERING FÖRKÖP 40 KR
  • PARKERING PÅ PLATS VIA SMS, APP, KONTANT ELLER KORT 50 KR
  • LÄMNA HUSDJUR HEMMA - FÖR DERAS EGEN SKULL
  • UNDER EVENEMANGET ÄR PARKEN STÄNGD DAGTID
  • KARTA ÖVER DEN UPPLYSTA PARKEN
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med ovan angivet ändamål och gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer i vår Integritetspolicy.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.