Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Ser du mig? Land Art på Sofiero

De internationellt kända Land Art-konstnärerna Gabriele Meneguzzi och Vincenzo Sponga ställer ut installationen ”Ser du mig?” på Kungliga fotbollsplanen 2017.

13 april-17 september

Konstnärerna inspirerades av historien om den starka saknad som kung Gustav VI Adolf kände efter dottern Ingrid under andra världskriget. Ingrid var bosatt i Danmark, där hon sedermera blev drottning. Det var omöjligt för dem att träffas på grund av den tyska ockupationen. Historien berättar hur de stod i varsitt slott på varsin sida av sundet och kommunicerade med blinkande lampor och morsesignaler.

Om Land Art

Konstformen uppstod under 60- och 70-talen, där konstnärerna skapar verk och installationer utifrån det landskap de befinner sig i. Man använder sig av naturliga material och tar ofta hänsyn till de naturliga förlopp och processer som under tiden bryter ner och förändrar installationen.

  • 13 Apr 2017 - 17 Sep 2017
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.