Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Land Art på Sofiero

De internationellt kända land art-konstnärerna Gabriele Meneguzzi och Vincenzo Sponga inledde säsongen med att skapa installationen ”Ser du mig?” på Kungliga fotbollsplanen 2017. Se konstverket tillsammans med bidragen i Sofiero 2nd International Land Art Festival när du besöker oss i höst!

13 april-31 december

Konstnärerna inspirerades av historien om den starka saknad som kung Gustav VI Adolf kände efter dottern Ingrid under andra världskriget. Ingrid var bosatt i Danmark, där hon sedermera blev drottning. Det var omöjligt för dem att träffas på grund av den tyska ockupationen. Historien berättar hur de stod i varsitt slott på varsin sida av sundet och kommunicerade med blinkande lampor och morsesignaler.

Sofiero 2nd International Land Art Festival

Under sista veckan i augusti byggde lag från nio olika länder från hela världen land art-installationer i den södra delen av slottsparken. Konstverken står kvar under resten av 2017 – välkommen in och titta!

Deltagande lag:

Slovenien
Sabina Segula
Ana Segula

Italien
Pino d’Agostino
Maria Grazia Favro

Polen
Marcin Jablonski
Monika Kudlacz

Nederländerna
Eric Pannenborg
Jack van der Ende

Spanien
Juan Lluesma
Maria Antonia Requena Zornoza

Ukraina
Inna Petrenko
Olena Dikalova

Sverige
Sara-Lisa Ludvigsson
Oskar Sörensson

Belgien
Marc Van Parijs
Marleen Verschuere

Singapore
Anson Low
June Low

Om land art

Konstformen uppstod under 60- och 70-talen, där konstnärerna skapar verk och installationer utifrån det landskap de befinner sig i. Man använder sig av naturliga material och tar ofta hänsyn till de naturliga förlopp och processer som under tiden bryter ner och förändrar installationen.

  • 13 Apr 2017 - 17 Sep 2017
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med de regler som fastställs i dataskyddslagen GDPR.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.