Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Konsert Gyllene Tider – 10 Juli 2019

Konserten arrangeras av Livenation. Nedan information kommer från arrangören. För vidare information och eventuella frågor, kontakta arrangören. 

Efter 40 år tackar Gyllene Tider för sig med stor avskedsturné och ny skiva. Turnén omfattar hela 17 konserter med premiär på hemmaplan i Halmstad för att sedan dra vidare till Skåne för en konsert på Sofiero Slott i Helsingborg den 10 juli!

Fyra decennier, fyra miljoner sålda skivor och ett flertal rekordturnéer senare kan Gyllene Tider se tillbaka på en karriär som för alltid har skrivit in gruppen i svensk pophistoria.

1979 tog gruppen sin plats i svenska pophistorien med hitsingeln ”Flickorna på TV2”. Vad som följde var en närmast ändlös kavalkad av hits: ”När vi två blir en” spenderade sexton veckor på Topplistans förstaplats över jul och nyår 1980-81, ”Sommartider” skrev 1982 in bandet som officiell leverantör av soundtracket till den svenska sommaren – och då har vi inte ens nämnt låtar som ”(Kom så ska vi) Leva livet”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Tylö sun”, ”Flickan i en Cole Porter-sång”, ”Det är över nu”, ”Juni, juli, augusti”, ”Kung av sand” och inte minst ”Gå & fiska!”.

Ofta har de bara kunnat jämföras med sig själva – ”Återtåget”-turnén 1996 slog till exempel alla dåvarande rekord med 300 000 besökare, bara för att petas ner till andraplatsen när gruppen åtta år senare firade sitt 25-årsjubileum inför en publik på nära en halv miljon rusiga fans. Även ”Dags att tänka på refrängen”-turnén 2013 tog sig in på rekordlistan – av de fyra största turnéerna i Sverige genom tiderna innehar Gyllene Tider plats ett, två och fyra.

Hemligheten bakom Gyllene Tiders långa karriär är kanske att de likt ett klassiskt årgångsvin har lyckats med konststycket att mogna på ett sätt som bara har förstärkt de karaktäristiska särdragen. Och kanske är det därför logiskt att bandet har valt att spela in sitt sjunde och sista studioalbum i Frankrike.

Per Gessle säger: ”Vi är som fem bröder som inte umgås på daglig basis men när vi väl träffas händer det något man inte riktigt kan ta på. Personkemi? 1+1=3-teorin? Jag vet inte, men vi har alltid enats kring vår kärlek till popmusiken. Med sommarens turné är det tack och farväl och jag böjer min nacke och ler. Tack alla.”

Gyllene Tider – GT40 Avskedsturnén
Support: Chris Kläfford
Ingen åldersgräns Alla barn oavsett ålder måste ha en egen biljett (barnbiljett 0-10år). Ordinarie biljett gäller från 11 år och uppåt. Barn måste gå tillsammans med vuxen(18+ år). Det finns ett begränsat antal barnbiljetter.
Dörrar: 18.00 | På scen: 20.00 – 23.00
Biljetterna släpps tisdag 5 februari klockan 09.00
Biljettlänk: Köp biljett här.

  • 10 Jul 2019
  • Dörrar 18.00 På Scen 20.00-23.00
  • BILJETTSLÄPP 5 FEB KL. 09.00 - SLUTSÅLT
  • SUPPORT: CHRIS KLÄFFORD
  • INGEN ÅLDERSGRÄNS Alla barn oavsett ålder måste ha en egen biljett
  • PARKERINGSAVGIFT 50 SEK (FÖRKÖP 40 KR, KLICKA HÄR)
  • EXTERN ARRANGÖR Livenation.se
  • Picknickkorg tillåten, försäljning av enklare mat och dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns på området. För vidare frågor - vänd dig till arrangören.
  • SÄKERHET Paraplyer, stolar, kameror, inspelningsutrustning, barnvagnar, flaskor och husdjur får ej tas in på området. För vidare frågor - vänd dig till arrangören.
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.