Välj önskad period  Telefon:

  Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


  När vill du bli påmind?
  Evigt mode – en utställning om vår tid

  Med härliga färger, nyskapande formspråk och blomstrande inslag levandegör utställningen Evigt mode – en utställning om vår tid en rad tankar om mode och hållbarhet. I ett unikt urval av skräddarsydda kreationer av kända designers och plagg i återvunna material tolkar utställningen den rådande tidsandan, där mode handlar allt mer om att förlänga livslängden på våra plagg och därmed ge dem ett nytt liv. 

  Just nu står modeindustrin inför sin största utmaning någonsin, och utställningens teman kretsar kring hur hållbarhet kan kopplas till tidsaspekten. Kan mode överhuvudtaget vara evigt? Hur är det förenligt med modet som förutsätter ständig förnyelse? Hur har synen på mode förändrats över tid? Och vad har tiden gjort med modet? Vad kan vi lära oss av det traditionella couture-modet där tid för skapande är dess kärna?

  Slottets rum delas in i fem olika teman: Nygammalt, Innovation, Tid för skapande, I säsong och Egen tid som presenteras i form av kreationer från både svenska och danska modeskapare. Medverkande modehus och kreatörer är bland andra: Cecilie Bahnsen, Rave Review, Linda Nurk, Remake Stockholms Stadsmission, Stine Goya, Jennifer Blom och Henrik Vibskov. I utställningen visas även plagg som tillhör kronprinsessan Mary av Danmark. Modedesignstudenter från Borås Textilhögskola ställer ut verk på temat hållbarhet och redesign.

  Ulrika Kyaga är kurator för utställningen. Hon är filosofie doktor i modevetenskap, gästforskare vid Université Sorbonne Nouvelle Paris 3 i Paris och affilierad forskare vid Institutionen för kulturvetenskaper vid Lunds universitet. Hon var kurator och katalogredaktör för utställningen Couturens hemligheter på Sven-Harrys konstmusem 2018. Ulrika har under flera år varit verksam inom PR- och kommunikationssektorn inom modebranschen och har disputerade med avhandlingen Swedish Fashion 1930–1960. 

  Begränsat antal platser

  Vänligen notera att vi har begränsat antal platser till utställningen per dag på grund av rådande restriktioner. Du bokar ditt besök på plats utanför slottet. Det går inte att förboka online. Tack för din förståelse.

  • 01 juni 2021 - 26 september 2021
  • Utställningen ingår i entrépriset
  • Entrépris: 120 kr/person
  • Fri entré för barn under 18 år
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad