Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Den Stora Trädgårdsfesten

Välkommen till Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero, som med över 20 färgsprakande år bakom sig är ett av södra Sveriges mest populära trädgårdsevenemang. Här möter trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna trädgårdsägare de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna.

24-26 augusti kl. 10:00-18:00
Se hela programbladet här (pdf).

Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero är ett självklart evenemang för alla trädgårdsintresserade – från nybörjaren till den inbitne! Njut av fantastiska idéträdgårdar och mycket mer. Försäljning av trädgårdsprodukter och närproducerat. Förhöjd entré (140 kr för vuxen). Parkeringsavgift 40 kr vid förköp, vid betalning på plats via app, sms, kort eller kontant 50 kr. Under hela evenemanget är det förstärkt busstrafik med buss nr 8 som stannar precis utanför huvudentrén.

Köp din entrébiljett här.
Förköp av parkeringsavgift här.

Idé och inspiration
Inspirerande idéträdgårdar
av olika kreatörer är en av höjdpunkterna under Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration och idéer till den egna trädgården eller balkongen.
Klicka här för att se vilka som deltar med en idéträdgård 2018.

Kunskap, tips och rådgivning
Möt experter
och få svar på alla dina frågor om trädgård och det som hör trädgården till. Under helgen finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning.
Klicka här för att se vilka föreningar och experter som finns på plats.

Fullspäckade Scenprogram – NYHET! Odlingsscen
På Trädgårdsscenen & Odlingsscenen kan du lyssna till intressanta föredrag och intervjuer om allt som har med trädgård och odling att göra. Från Trädgårdsscenen bjuds det som vanligt på ett fullspäckat program med spännande föredrag och intervjuer med välkända trädgårdsprofiler. Från Trädgårdsscenen presenteras även vinnarna i helgens tävlingar. Se hela programmet här (pdf).
På årets nyhet, Odlinsgsscenen, fokuserar vi på odling och skördeglädje året om. Se hela programmet här (pdf).

Mässa och försäljning
Stor trädgårdsmarknad
– på Den stora Trädgårdsfesten kan du hitta det mesta att köpa med hem till din trädgård, ditt hem eller ditt skafferi. Njut av marknadsmyllret och alla härliga produkter. På matgatan hittar du en rad närproducerade delikatesser som får smaklökarna att vattnas.

Såklart kan du också botanisera bland varorna i Slottsbutiken och Sofiero Blomster och Trädgårdshandel.

Mat och dryck
Passa på att njuta av festlig mat och dryck i parken under Trädgårdsfesten. Här finner du allt ifrån en hederlig varmkorv till delikatesser i restaurangtältet.

Tävlingar
Under Den stora Trädgårdsfesten finns det möjlighet att både delta i och följa en massa roliga tävlingar.

 

  • 24 Aug 2018 - 26 Aug 2018
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.