Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Den Stora Trädgårdsfesten

Välkommen till Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero, som med över 20 färgsprakande år bakom sig är ett av södra Sveriges mest populära trädgårdsevenemang. Här möter trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna trädgårdsägare de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna.

Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero är ett självklart evenemang för alla trädgårdsintresserade – från nybörjaren till den inbitne! Njut av fantastiska idéträdgårdar och mycket mer. Försäljning av trädgårdsprodukter och närproducerat. Förhöjd entré (140 kr för vuxen). Parkeringsavgift 40 kr.

Köp din entrébiljett här.
Förköp av parkeringsavgift här.

Inspirerande idéträdgårdar av olika kreatörer är en av höjdpunkterna under Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration och idéer till den egna trädgården eller balkongen.

Möt experter och få svar på alla dina frågor om trädgård och det som hör trädgården till. Under helgen finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning. Från Trädgårdsscenen bjuds det som vanligt på ett fullspäckat program med spännande föredrag och intervjuer med välkända trädgårdsprofiler.

Stor trädgårdsmarknad – på Den stora Trädgårdsfesten kan du hitta det mesta att köpa med hem till din trädgård, ditt hem eller ditt skafferi. På den kungliga fotbollsplanen hittar du den stora Trädgårdsmässan, med försäljare av allt som hör trädgården till – och mycket mer. Njut av marknadsmyllret och av alla de härliga produkter som gör det möjligt för dig att köpa med dig en bit av upplevelsen hem. Här finns egentillverkat, närproducerat och massor med spännande saker att upptäcka. På matgatan hittar du en rad närproducerade delikatesser som får smaklökarna att vattnas och som du kan köpa med dig hem och njuta av. På Matgatan serveras inget på plats – men det förhindrar ju inte ett smakprov eller två.

Slottsbutiken finns i slottsstallet och erbjuder bland annat hantverk, krukor, böcker, Sofiero-artiklar och fina barnprodukter.

Sofiero Blomster och Trädgårdshandel En kreativ och inspirerande trädgårdshandel där du kan få råd och tips, botanisera bland spännande växter både ute och inne, hitta sköna krukor och både vackra och funktionella redskap som gör trädgårdsarbetet roligare.

Passa på att njuta av festlig mat och dryck i parken under Trädgårdsfesten. Här finner du allt ifrån en hederlig varmkorv till delikatesser i restaurangtältet.

För dig som vill delta med en idéträdgård, som utställare eller anmäla dig till någon av tävlingarna ”Årets Kreatör” eller ”Bukettävling” – klicka in på länkarna nedan.

Ja, jag vill delta med en idéträdgård.

Ja, jag vill delta på trädgårdsmässan.

Ja, jag vill delta i tävlingen Årets Kreatör.

Bukettävling för florister

  • 24 Aug 2018 - 26 Aug 2018
  • Inspirerande idéträdgårdar
  • Möt experter
  • Stor trädgårdsmarknad & matgata
  • Trädgårdsscen, matscen och odlingsscen
  • Kreatörs och floristtävling
  • Floristshow - Annette von Einnem
  • Förhöjd entré. Parkeringsavgift 40 kr.
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med de regler som fastställs i dataskyddslagen GDPR.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.