Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Den stora trädgårdsfesten 2020

Med reservation för ändringar på grund av covid-19.

Den stora trädgårdsfesten på Sofiero är en av södra Sveriges mest populära trädgårdsevenemang med närmare 18.000 besökare. Ett återkommande evenemang som bjuder på nyheter och experimentlusta varje år. 2020 bjuder vi in till trädgårdsfest den 28-30 augusti.  

Den stora trädgårdsfesten på Sofiero är ett självklart evenemang för alla trädgårdsintresserade – från nybörjaren till den inbitne. Den stora trädgårdsfesten bjuder på inspiration, kunskap och försäljning med blommor, växter och odling som gemensam nämnare. Under festligheterna kan besökarna välja att ta del av det späckade programmet eller att bara vandra runt i lugn och ro och njuta av den fantastiska stämning som skapas. Evenemanget andas fest och trädgårdsglädje och lockar varje år besökare från världens alla hörn.

NYHET! Vi är glada att presentera att John Taylor går in som konstnärlig ledare för trädgårdsfesten 2020. 

Den stora trädgårdsfesten 2019

Idé och inspiration
Inspirerande idéträdgårdar
av olika kreatörer är en av höjdpunkterna under Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration och idéer till den egna trädgården eller balkongen.

Detalj från den vinnande idéträdgården 2019 - Harmoniträdgården, Lene Due

Trädgårdsälskare emellan – kunskap, tips och rådgivning
Möt experter
och få svar på alla dina frågor om trädgård och det som hör trädgården till. Under trädgårdsfesten finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning.

Späckat scenprogram
Under festligheterna bjuds det på intervjuer, livesändning från de olika delarna i parken och föreläsningar

Linda Schilén - trädgårdsfesten 2019

Mässa och försäljning
Stor trädgårdsmarknad
– på Den stora Trädgårdsfesten kan du hitta det mesta att köpa med hem till din trädgård, ditt hem eller ditt skafferi. Njut av marknadsmyllret och alla härliga produkter. På matgatan hittar du en rad närproducerade delikatesser som får smaklökarna att vattnas. Såklart kan du också botanisera bland varorna i Slottsbutiken och Sofiero Blomster och Trädgårdshandel.

Bild från matgatan, trädgårdsfesten 2019

Mat och dryck
Passa på att njuta av festlig mat och dryck i parken under Trädgårdsfesten. Här finner du allt ifrån en hederlig varmkorv till delikatesser i restaurangtältet.

Tävlingar
Under Den stora Trädgårdsfesten finns det möjlighet att både delta i och följa en roliga tävlingar. En uppskattad tävling är Årets Kreatör.

Barnens Sofiero
På Sofiero finns mycket kul för barnen. Förutom 15 hektar park att upptäcka för den med spring i benen finns Barnens Sofiero med de kungliga lekstugorna och en lekplats. Här kommer att finnas olika aktiviteter för stora och små under hela trädgårdsfesten. Och missa inte Prins Oscars Sagoskog där vissa av träden talar.

——————————————————————————————

Deltagande

Önskar du delta under Den stora trädgårdsfesten med en idéträdgård, förening, utställning eller liknande. Kontakta projektledare Martina Arnér på mailadress martina.arner@helsingborg.se eller konstnärlig ledare (idéträdgårdar, inspiration) John Taylorjohn.taylor@helsingborg.se

Klicka här för att läsa mer om vad det innebär att delta med en idéträdgård.

Trädgårdsmässa

Önskar du ställa ut på trädgårdsmässan? Klicka här för att läsa mer och fylla i anmälningsformuläret. Vid frågor, kontakta Cecilia Wijkmark-KjellanderCecilia.Wijkmark-Kjellander@helsingborg.se

  • 28 Aug 2020 - 30 Aug 2020
  • 10:00 - 18:00
PÅMINN MIG SENARE Köp nu
Dela evenemanget:
Kontakta oss

Sofiero slott & slottsträdgård
Sofierovägen 131
252 84 Helsingborg

E-post: sofiero@helsingborg.se
Telefon: 042-10 25 00

Instagram: @sofieroslott
Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad