Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Den stora trädgårdsfesten 2019

Välkommen till Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero, som med över 20 färgsprakande år bakom sig är ett av södra Sveriges mest populära trädgårdsevenemang. Här möter trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna trädgårdsägare de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna.

23-25 augusti kl. 10:00-18:00
Rabatterat förköpspris t.o.m. 5 augusti 130 kr (ord. pris 150 kr)
Köp biljett här

Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero är ett självklart evenemang för alla trädgårdsintresserade – från nybörjaren till den inbitne! Njut av fantastiska idéträdgårdar och mycket mer. Försäljning av trädgårdsprodukter och närproducerat. Förhöjd entré (150 kr för vuxen). Parkeringsavgift. Under hela evenemanget är det förstärkt busstrafik med buss nr 8 som stannar precis utanför huvudentrén.

Idé och inspiration Inspirerande idéträdgårdar av olika kreatörer är en av höjdpunkterna under Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration och idéer till den egna trädgården eller balkongen.

Vill du delta med en idéträdgård – välkommen att ansöka, läs mer och se inbjudan här. Sofiero bjuder på en fin och central placering av din idéträdgård på en plats framför slottet. Vi har också möjlighet att ge ett bidrag på 20.000 kr exkl. moms. I övrigt står du för arbete och material, samt kontakter med tredje part för eventuell sponsring. Besökarna kommer att ges möjlighet att rösta på sin favorit bland de sex utvalda idéträdgårdarna. 

Kunskap, tips och rådgivning Möt experter och få svar på alla dina frågor om trädgård och det som hör trädgården till. Under helgen finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning.

Fullspäckat Scenprogram Under trädgårdsfesten kan du lyssna till intressanta föredrag och intervjuer om allt som har med trädgård och odling att göra. 

Mässa och försäljning Stor trädgårdsmarknad – på Den stora Trädgårdsfesten kan du hitta det mesta att köpa med hem till din trädgård, ditt hem eller ditt skafferi. Njut av marknadsmyllret och alla härliga produkter. På matgatan hittar du en rad närproducerade delikatesser som får smaklökarna att vattnas. Såklart kan du också botanisera bland varorna i Slottsbutiken och Sofiero Blomster och Trädgårdshandel.

Önskar du ställa ut på mässan eller matgatan är du välkommen att kontakta Cecilia Wijkmark-Kjellander på mail: Cecilia.Wijkmark-Kjellander@helsingborg.se eller mobilnummer: 070-7781967. Du kan också anmäla dig direkt på hemsidan, klicka här.

Mat och dryck Passa på att njuta av festlig mat och dryck i parken under Trädgårdsfesten. Här finner du allt ifrån en hederlig varmkorv till delikatesser i restaurangtältet.

Tävlingar Under Den stora Trädgårdsfesten finns det möjlighet att både delta i och följa en roliga tävlingar. En uppskattad tävling är Årets Kreatör – du kan läsa mer och anmäla dig till den här senast den 30/6. Deltagarna i årets tävling får välja en valfri möbel som utgångspunkt för sin kreation. Materialet är fritt, men helst från naturen och den egna trädgården. Tävlingen är till amatörer och ska helst kunna skapas i hemmamiljö. Genomförs i samarbete med Blomsterverkstad.com.

Deltagande

Önskar du delta under Den stora trädgårdsfesten med en idéträdgård, förening, utställning eller liknande. Kontakta projektledare Martina Arnér på mailadress martina.arner@helsingborg.se

Vill du delta med en idéträdgård – välkommen att ansöka, läs mer och se inbjudan här. Sofiero bjuder på en fin och central placering av din idéträdgård på en plats framför slottet. Vi har också möjlighet att ge ett bidrag på 20.000 kr exkl. moms. I övrigt står du för arbete och material, samt kontakter med tredje part för eventuell sponsring. Besökarna kommer att ges möjlighet att rösta på sin favorit bland de sex utvalda idéträdgårdarna.

Årets kreatör – Förra årets julklapp “Återanvänt” har satt tonen för temat för 2019 års blomsterskapartävling på den Stora trädgårdsfesten på Sofiero. I år kommer vi att se vart kreativiteten verkligen kan ta oss. Deltagarna i årets tävling får välja en valfri möbel som utgångspunkt för sin kreation. Materialet är fritt, men helst från naturen och den egna trädgården. Tävlingen är till amatörer och ska helst kunna skapas i hemmamiljö. Läs mer och anmäl dig här senast den 30/6. Finalisterna meddelas personligen samt på vår hemsida 4/7. Tävlingen genomförs i samarbete med Blomsterverkstad.com.

Föreningar och organisationer – I kategorin kunskap och expertrådgivning vill vi gärna bjuda in er förening eller organisation att vara med på årets trädgårdsfest. Vi vill gärna sprida inspiration och kunskap och ge besökarna en upplevelse av kvalitet, kreativitet, mångfald och lust. Nu hoppas vi att ni vill vara med och bidra till detta. Klicka här för att se inbjudan.

Bilder Bilder från Den stora trädgårdsfesten 2018

  • 23 Aug 2019 - 25 Aug 2019
  • 10:00-18:00
PÅMINN MIG SENARE BILJETTER
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.