Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Den stora trädgårdsfesten 2019

Välkommen till Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero, som med över 20 färgsprakande år bakom sig är ett av södra Sveriges mest populära trädgårdsevenemang. Här möter trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna trädgårdsägare de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna.

23-25 augusti kl. 10:00-18:00

Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero är ett självklart evenemang för alla trädgårdsintresserade – från nybörjaren till den inbitne! Njut av fantastiska idéträdgårdar och mycket mer. Försäljning av trädgårdsprodukter och närproducerat. Förhöjd entré (150 kr för vuxen). Parkeringsavgift. Under hela evenemanget är det förstärkt busstrafik med buss nr 8 som stannar precis utanför huvudentrén.

Idé och inspiration
Inspirerande idéträdgårdar av olika kreatörer är en av höjdpunkterna under Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration och idéer till den egna trädgården eller balkongen.

Kunskap, tips och rådgivning
Möt experter och få svar på alla dina frågor om trädgård och det som hör trädgården till. Under helgen finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning.

Fullspäckat Scenprogram
Under trädgårdsfesten kan du lyssna till intressanta föredrag och intervjuer om allt som har med trädgård och odling att göra. 

Mässa och försäljning
Stor trädgårdsmarknad – på Den stora Trädgårdsfesten kan du hitta det mesta att köpa med hem till din trädgård, ditt hem eller ditt skafferi. Njut av marknadsmyllret och alla härliga produkter. På matgatan hittar du en rad närproducerade delikatesser som får smaklökarna att vattnas.
Önskar du ställa ut på mässan eller matgatan är du välkommen att kontakta Cecilia Wijkmark-Kjellander på mail: Cecilia.Wijkmark-Kjellander@helsingborg.se eller mobilnummer: 070-7781967

Såklart kan du också botanisera bland varorna i Slottsbutiken och Sofiero Blomster och Trädgårdshandel.

Mat och dryck
Passa på att njuta av festlig mat och dryck i parken under Trädgårdsfesten. Här finner du allt ifrån en hederlig varmkorv till delikatesser i restaurangtältet.

Tävlingar
Under Den stora Trädgårdsfesten finns det möjlighet att både delta i och följa en massa roliga tävlingar.

Deltagande
Önskar du delta under Den stora trädgårdsfesten med en idéträdgård, förening, utställning eller liknande. Kontakta projektledare Martina Arnér på mailadress martina.arner@helsingborg.se

Bilder
Bilder från Den stora trädgårdsfesten 2018

  • 23 Aug 2019 - 25 Aug 2019
  • 10:00-18:00
PÅMINN MIG SENARE
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med ovan angivet ändamål och gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer i vår Integritetspolicy.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.