Välj önskad periodTelefon:

Fyll i din e-postadress och när du vill få en notifikation, så hjälper vi dig att komma ihåg det.


När vill du bli påmind?
Den stora trädgårdsfesten 2019

Välkommen till en trädgårdsfest med allt från jazz till odlingsinpiration

Den stora trädgårdsfesten på Sofiero är en av södra Sveriges mest populära trädgårdsevenemang med närmare 18.000 besökare. Ett återkommande evenemang som bjuder på nyheter och experimentlusta varje år. Årets trädgårdsfest går av stapeln den 23-25 augusti med allt från en resa genom sagans värld till möjligheter för en hållbar livsstil.

23-25 augusti kl. 10:00-18:00 – Ladda ner årets program i pdf här.

Köp din entrébiljett här.
Förköp parkeringsavgift här.

Under hela evenemanget är det förstärkt busstrafik med buss nr 8 som stannar precis utanför huvudentrén.

Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero är ett självklart evenemang för alla trädgårdsintresserade – från nybörjaren till den inbitne.  Den stora trädgårdsfesten 2019 bjuder på inspiration, kunskap och försäljning med blommor, växter och odling som gemensam nämnare. Under festligheterna kan besökarna välja att ta del av det späckade programmet eller att bara vandra runt i lugn och ro och njuta av den fantastiska stämning som skapas. Evenemanget andas fest och trädgårdsglädje och lockar varje år besökare från världens alla hörn.

Med Farbror Grön som guide
Johannes Wätterbäck, eller Farbror Grön som han kallar sig, kommer att vara programvärd under hela trädgårdsfesten och guidar besökarna rätt genom helgens alla begivenheter. Johannes är en sann odlingsinspiratör med ett stort intresse för växter, mat och odlande.

Idé och inspiration
Inspirerande idéträdgårdar
av olika kreatörer är en av höjdpunkterna under Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration och idéer till den egna trädgården eller balkongen. Nytt för i år är att du kan rösta på din favorit. Klicka här för att se vilka som deltar med en idéträdgård 2019.
Vill du delta med en idéträdgård – klicka här.

Trädgårdsälskare emellan – kunskap, tips och rådgivning
Möt experter
och få svar på alla dina frågor om trädgård och det som hör trädgården till. Under helgen finns en mängd experter inom olika områden på plats och erbjuder gratis rådgivning.

Följ trädgårdsfesten på både scen och storbildsskärm
I år kommer besökarna att kunna slå sig ner vid scenen och uppleva föredrag live på scenen, men även följa en livesändning som kommer att visas på en storbildsskärm. Under festligheterna kommer en det att bjudas på intervjuer, livesändning från de olika delarna i parken och föreläsningar med bl.a. Linda Schilén, Per Benjamin och Elisabeth Svalin Gunnarsson. Linda Schilén är ett känt ansikte från Nyhetsmorgon i TV4 och är både föreläsare, författare och konstnär. Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare och berättar om Karin Larsson i Sundborn – föregångare i mångt och mycket, inte minst som kvinnlig odlare. Hon var också en av de första att verkligen laga vegetarisk mat.

Mässa och försäljning
Stor trädgårdsmarknad
– på Den stora Trädgårdsfesten kan du hitta det mesta att köpa med hem till din trädgård, ditt hem eller ditt skafferi. Njut av marknadsmyllret och alla härliga produkter. På matgatan hittar du en rad närproducerade delikatesser som får smaklökarna att vattnas. Såklart kan du också botanisera bland varorna i Slottsbutiken och Sofiero Blomster och Trädgårdshandel.

Önskar du ställa ut på mässan eller matgatan är du välkommen att kontakta Cecilia Wijkmark-Kjellander på mail: Cecilia.Wijkmark-Kjellander@helsingborg.se eller mobilnummer: 070-7781967. Du kan också anmäla dig direkt på hemsidan, klicka här.

Mat och dryck
Passa på att njuta av festlig mat och dryck i parken under Trädgårdsfesten. Här finner du allt ifrån en hederlig varmkorv till delikatesser i restaurangtältet.

Tävlingar
Under Den stora Trädgårdsfesten finns det möjlighet att både delta i och följa en roliga tävlingar. En uppskattad tävling är Årets Kreatör – du kan läsa mer och anmäla dig till den här senast den 30/6.
Anmälan är stängd. Finalisterna presenteras här.
Deltagarna i årets tävling får välja en valfri möbel som utgångspunkt för sin kreation. Materialet är fritt, men helst från naturen och den egna trädgården. Tävlingen är till amatörer och ska helst kunna skapas i hemmamiljö. Genomförs i samarbete med Blomsterverkstad.com.

Deltagande

Önskar du delta under Den stora trädgårdsfesten med en idéträdgård, förening, utställning eller liknande. Kontakta projektledare Martina Arnér på mailadress martina.arner@helsingborg.se

Klicka här för att läsa mer om deltagande med idéträdgård, som förening och organisation och deltagande i tävlingen årets kreatör.

Bilder Bilder från Den stora trädgårdsfesten 2018

  • 23 Aug 2019 - 25 Aug 2019
  • 10:00-18:00
PÅMINN MIG SENARE BILJETTER
Dela evenemanget:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.