Välj önskad periodTelefon:

Barnens Sofiero

Barnens Sofiero är, precis som det låter, barnens egna speciella plats på Sofiero. En vackrare lekplats att ta med barn och barnbarn till får man leta efter. Här kan de leka, precis som prinsessan Ingrid och hennes bröder gjorde.

Barnens Sofiero är om sommaren öppet för pyssel, odling, sagor och stoj. Lekplatsen är tillgängliggjord så att funktionshindrade barn kan vara med i leken.

Första delen av Barnens Sofiero öppnades 2011 i form av lekplatsen som Helsingborgs stad förärade till kronprinsessparet Victoria och Daniel vid bröllopet 2010. Lekplatsen består av prinsessan Ingrids och prinsarnas lekstugor. Vid lekstugorna finns odlingslådor och ett växthus där barnen kan lära sig om växter och plantering. Lekstugorna har även utrustats med utklädningskläder så att små prinsessor och prinsar återigen kan ses springa omkring här.

2012 blev del två av lekplatsen klar. Då reste sig en drakborg i den intilliggande trollskogen. Lekarna i sagans värld kan börja!

Öppettider

7 maj-17 september

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.