Välj önskad periodTelefon:

Barnens Sofiero

Barnens Sofiero är, precis som det låter, barnens speciella plats på Sofiero. En vackrare lekplats att ta med barn och barnbarn till får man leta efter. Här kan de leka precis som prinsessan Ingrid och hennes bröder gjorde.

Barn och blommor ha båda lika stort behov av kärlek
– Kronprinsessan Margareta

Missa inte Sofieros barnkalas våren 2019. Håll utkik i vår evenemangskalender.

Gustav VI Adolf och kronprinsessan Margareta tyckte att det var viktigt att lära sina barn att arbeta med händerna och få känna glädje över att ha skapat något på egen hand. Därför fick prinsessan Ingrid och hennes bröder odla rädisor, morötter, potatis, jordgubbar och enkla blommor. Så sker än i dag på Barnens Sofiero.

Barnens Sofiero är om sommaren öppet för pyssel och stoj. Här kan du slå dig ner med en sagobok, så fröer eller njuta av en picknick. Här kan du leka i prinsessan Ingrids och prinsarnas lekstugor; samma lekstugor som deras far Gustav VI Adolf lät bygga till kungabarnen år 1917. Vid lekstugorna finns odlingslådor och ett växthus där barnen kan lära sig om växter och plantering. I lekstugorna finns det även utklädningskläder så att små prinsessor och prinsar återigen kan ses springa omkring här. Intill ligger lekplatsen Drakborgen, som bjuder på klättring och roliga åk i rutschkanan. Lekplatsen är tillgängliggjord så att funktionshindrade barn kan vara med i leken.

År 2017 öppnade Prins Oscars Sagoskog intill lekplatsen, en gåva som Helsingborgs stad skänkte prins Oscar, hertig av Skåne, i doppresent. Här bor det små, mystiska varelser som tisslar och tasslar i träden. Lägg örat mot en trädstam och se om du kan höra dem. 2018 har det tillkommit tre nya talande träd – låt dig överraskas av vad de har att berätta.

Lekarna i sagans värld kan börja!

Öppettider

Lekstugorna har öppet under vår högsäsong.

Lekfulla upptäckter

Även resten av parken är inbjudande för de minsta. Här finns till exempel stora gröna ytor att utforska och en labyrint av höga häckar att springa i. Missa inte heller Ingegerd Lundahl och Maria Sikströms lekskulptur Lejonlabyrinten.

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.