Välj önskad periodTelefon:

Dags att sätta lökar

Just nu sätter Sofieros trädgårdsmästare 30.000 blomsterlökar. Till våren kommer de att sprida färg och glädje. Sara Bratt, Sofieros trädgårdsdesigner, vill ständigt skapa nya upplevelser i rabatter och planteringar. 

Vid den här tiden på året är planerna för vårens blomning redan klara och sätts i verket genom planteringen av vårlökarna. När vårfloret blommar som bäst i april/maj sitter Sara och planerar vårfloret till nästa år, alltså ungefär ett år i förtid. Sara arbetar för att det ska blomma i nya vackra kombinationer av vårblommor varje år i rabatterna.

Dags att sätta lökar – snabba tips från Mikael
Nu när höstlöven faller sätter vi planerna i verket och planterar inför våren. Men vad ska man tänka på när man sätter sina vårlökar? Här kommer några  snabba tips från Mikael Löfving, trädgårdschef på Sofiero.

Köp
Välj lökar av god kvalitet. Tänk på hur du gör när du köper vanlig lök i affären. Den ska vara fast, inte möglig o.s.v.

Plats
Vårlökar är väldigt tacksamma och trivs på de flesta platser, men man ska tänka på att de inte vill ha det för blött. Vårlökarna kan du sätta i både rabatt, gräsmatta och kruka.

Plantering
Sätt lökarna ganska tätt för fin effekt. Vill du ha lite längre blomning kan du lägga några lökar upp och ned så kommer de lite senare.

Löken vill ha ca dubbla tjockleken jord ovan sig. D.v.s. om löken är 2 cm stor vill den ner ca 4 cm i jorden.

Efter blomning
Låt bladen vissna ner och bli gula så att den gröna energin sugs tillbaka till löken. På så sätt får den energi och blommar nästa år igen.

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.