Välj önskad period  Telefon:

  Besöksrekord på Sofiero

  Det har blivit dags att sammanfatta året som gått och det gör vi på Sofiero med stor glädje. Vi har nämligen slagit besöksrekord och kan konstatera att drygt 161 000 personer har valt att besöka oss under året som inte alls blev som planerat. ”Det är verkligen roligt”, säger tillförordnade cheferna Anna Schibli och Mikael Löfving. 

  Under Höstljus, som nyligen har avslutats, slog vi vårt fyra år gamla besöksrekord. När den sista marschallen och ljusinstallationen hade släckts och parken återgått till sin vintervila kunde tillförordnade cheferna Anna och Mikael räkna in totalt 161 169 besökare för 2020. 

  – Vi är både glada och tacksamma över att folk från hela Sverige har hittat till oss i år. Extra roligt är att vi har haft fler barn och unga bland våra besökare än tidigare. Det känns som att vi har möjliggjort fysiska möten under den här svåra tiden är pandemin isolerat så många människor. Det är väldigt fint, säger Mikael Löfving. 

  Det är tydligt att parken har blivit en viktig plats för avkoppling och rekreation det här året. Besökarna har haft möjlighet att sprida ut sig och umgås med nära och kära. Tack vare kreativa sätt att skapa nya, coronaanpassade upplevelser har vi kunnat erbjuda ett späckat program trots att våra flaggskepp som Den stora trädgårdsfesten och Sofiero Classic fick ställas in. 

  – Det viktigaste för oss var att säkra platsen för både våra anställda och besökare. Det tror vi att besökarna har känt. Ett helt nytt beteendemönster har blivit tydligt. Vi har nog aldrig haft så många picknick-filtar och kaffetermosar i parken som detta år. Jag har sett frisbees och badmintonspelare på gräsmattorna och andra har njutit av en bok i medhavd solstol. Precis så vi vill att parken ska nyttjas, säger Anna Schibli. 

  Just nu planerar Anna och Mikael för den kommande säsongen. Eftersom renoveringen av slottet skjutits upp blir det en spännande upplevelse på slottet även nästa år. Det blir ännu mer färg och form, en djupdykning i textilens värld. I köksträdgården satsar vi på odling och hälsa. 

  – Vi ser fram emot en park som blomstrar hela säsongen. Man kan se på 2021 som en härlig buffé att plocka från, snarare än en stor tårta som man måste äta med en gång. Det finns anledning att besöka oss flera gånger under året som kommer, säger Mikael Löfving. 

  ”Vi är både glada och tacksamma över att folk från hela Sverige har hittat till oss” säger tillförordnade verksamhetscheferna Anna Schibli och Mikael Löfving.

  Dela denna sidan:
  Kontakta oss

  Sofiero slott & slottsträdgård
  Sofierovägen 131
  252 84 Helsingborg

  E-post: sofiero@helsingborg.se
  Telefon: 042-10 25 00

  Instagram: @sofieroslott
  Facebook: Sofiero slott & slottsträdgård

  Senaste nytt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nyheter, inspiration och fina erbjudanden.

  Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad