Välj önskad periodTelefon:

Audioguiden

Med Sofieros audioguide kan du upptäcka Sofiero i din egen takt. Det är den perfekta kompanjonen för dig som vill vandra i ditt eget tempo men ändå lära dig mycket om platsen och människorna som levde här. Lyssna till en behaglig röst som berättar om slottet, kungligheterna och parken.

Visste du att Sofiero ritades av en baningenjör och kallades för järnvägsslottet? Eller att den allra första rhododendronplantan som planterades på Sofiero kom från kronprinsessan Margaretas föräldrahem Bagshot Park i England, och planterades av kronprinsessan själv?

Audioguiden innehåller över två och en halv timmars lyssning utspritt över 61 olika lyssningspunkter på Sofiero. Bland annat berättar den om Sofieros historia, kungligt sommarliv, personer som verkat på Sofiero, trädgårdens framväxt, de olika rabatterna och planteringarna, de 23 skulpturerna som finns hos oss och mycket mer. Det bästa av allt är att du själv kan välja vad och hur mycket du vill lyssna på.

Audioguiden finns med svenskt och engelskt tal och går att hyra i entrén mellan den 15:e april och 18:e september.

Pris: 50 kronor.

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.