Välj önskad periodTelefon:

Årets blomsterflor

Här kan du hitta namnen på de blommor du hittar i rabatterna. Vi har två blomstrande omgångar i rabatterna, först ett vårflor med alla tänkbara lökväxter och vårblommor som sedan avlöses av ett sommarflor med utplanteringsväxter av olika slag. Detta för att se till att det blommar rikligt från det att vi slår upp portarna till vi stänger till hösten. Ungefär ett år tar det att planera för ständigt blommande rabatter och installationer i trädgården.

2019 års sommarflor på Sofiero

I Sofieros rabatter finns alltid något nytt att upptäcka och så även denna sommar. Nya kompositioner i dova sammetstoner och vitt fluff, färgstarka zinnior och hav av dahlior erbjuds besökaren men också möjligheten att upptäcka hur kronprinsessan Margareta designade sin blomsterrabatt under tidiga 1900-talet. På Sofiero finns en mängd rabatter och krukor som Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt planerar för att fylla med en mängd olika sorters sommarblommor varje år för att förhöja färgprakten. Förutom dessa finns många vackra perenna rabatter och planteringar. Sortnamn på sommarblommorna hittar ni i vår sommarflorsguide här nedan.

Ladda ner årets sommarflorsguide i pdf här.

Idé och design: Sara Bratt

2019 års vårflor på Sofiero

När ljuset och värmen återvänder så tittar tusentals lökväxter upp ur jorden i Sofieros rabatter. Tulpaner, påskliljor (narcisser), hyacinter, klockliljor och kejsarkronor ackompanjeras av violer, vivor, förgätmigej och ranunkler bland många andra. 2019 års vårflor går på vissa håll i ljuvliga pudriga toner av rosa, aprikos och lavendel, ackompanjerat av plommon, silver och svart. I andra rabatter blir kontrasterna skarpare och toner av cerise, lime och kanariegult piggar upp. Varje rabatt har sin unika komposition planerad av Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt och i år provar vi mycket nytt, bland annat några spännande nyheter bland tulpanlökarna.

Ladda ner årets vårflorsguide i pdf här.

Idé och design: Sara Bratt

Blomsterflor – Arkiv

Klicka här för att se hur rabatterna såg ut under tidigare år. Kanske kan du hämta inspiration till din egen trädgårds vår och sommarkostym?

Blomsteråret på Sofiero

April-maj:
Rabatter fulla av tulpaner, narcisser, hundtandsliljor och andra vårblommor.

Mitten av maj till mitten av juni:
Tiotusen praktfulla rhododendron och azaleor i rabatter och raviner.

Sommarmånaderna:
40.000 blommande sorter som lejongap, salvia, dahlia, rosor, perenner och blommande träd.

Juli-september:
Dahliakvarteret med tusentals dahlior i olika färger och former.

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.