Välj önskad periodTelefon:

Årets blomsterflor

Här kan du hitta namnen på de blommor du hittar i rabatterna. Vi har två blomstrande omgångar i rabatterna, först ett vårflor med alla tänkbara lökväxter och vårblommor som sedan avlöses av ett sommarflor med utplanteringsväxter av olika slag. Detta för att se till att det blommar rikligt från det att vi slår upp portarna till vi stänger till hösten. Ungefär ett år tar det att planera för ständigt blommande rabatter och installationer i trädgården.

2019 års vårflor på Sofiero

När ljuset och värmen återvänder så tittar tusentals lökväxter upp ur jorden i Sofieros rabatter. Tulpaner, påskliljor (narcisser), hyacinter, klockliljor och kejsarkronor ackompanjeras av violer, vivor, förgätmigej och ranunkler bland många andra. 2019 års vårflor går på vissa håll i ljuvliga pudriga toner av rosa, aprikos och lavendel, ackompanjerat av plommon, silver och svart. I andra rabatter blir kontrasterna skarpare och toner av cerise, lime och kanariegult piggar upp. Varje rabatt har sin unika komposition planerad av Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt och i år provar vi mycket nytt, bland annat några spännande nyheter bland tulpanlökarna. Sortnamn hittar ni i vår vårflorsguide som finns på hemsidan.

Bilder och pdf som visar årets blomsterkompositioner och sorter kommer att laddas upp här under våren. Idé och design: Sara Bratt

2019 års sommarflor på Sofiero

I Sofieros rabatter finns alltid något nytt att upptäcka och så även denna sommar. Nya kompositioner i dova sammetstoner och vitt fluff, färgstarka zinnior och hav av dahlior erbjuds besökaren men också möjligheten att upptäcka hur kronprinsessan Margareta designade sin blomsterrabatt under tidiga 1900-talet. På Sofiero finns 20-talet rabatter och 50- talet krukor som Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt planerar för att fylla med en mängd olika sorters sommarblommor varje år för att förhöja färgprakten. förutom dessa finns många vackra perenna rabatter och planteringar.

Bilder och pdf som visar årets blomsterkompositioner och sorter kommer att laddas upp här under våren/försommaren. Idé och design: Sara Bratt

2018 års sommarflor på Sofiero

Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt vill att besökarna ska ha något nytt att upptäcka bakom varje hörn. Därför har alla rabatterna olika kompositioner och färgteman. I år planerar hon för en pastellig dröm med djup av purpurtonerna och pigga stänk av lime.  På bilderna nedan kan du se årets blomsterkompositioner och sorter. Idé och design: Sara Bratt

Ladda ner årets sommarflor i PDF här. 

Vill du veta mer? Missa inte sommarflorsvandringen torsdag 9 augusti kl. 17.00 med trädgårdsdesigner Sara Bratt.

2018 års vårflor på Sofiero

När ljuset och värmen återvänder så tittar tusentals lökväxter upp ur jorden i Sofieros rabatter. Tulpaner, påskliljor (narcisser), hyacinter, klockliljor och kejsarkronor ackompanjeras av violer, vivor förgätmigej och ranunkler bland många andra. 2018 års vårflor präglas kanske särskilt av flera riktigt fina narcisser, som kan vara så mycket mer än den ”vanliga” påskliljan. I år har vi dessutom många spännande nyheter. Vi är mycket nyfikna på bolllöken ’Early Emperor’ som ska vara så tidig att den blommar tillsammans med tulpanerna, eller den lilla pärlhyacint-släcktingen fjäderhyacint som i stället för en liten pärltopp har en liten rufsig lila frisyr… På bilderna nedan kan du se årets blomsterkompositioner och sorter. Idé och design står Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt för. 

Vill du veta mer? Missa inte vårflorsvandringen torsdag 10 maj kl. 17.00 med trädgårdsdesigner Sara Bratt.

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.