Välj önskad periodTelefon:

Årets blomsterflor – arkiv

Här kan du hitta namnen på de blommor som förgyllt våra rabatter under åren. Vi har två blomstrande omgångar i rabatterna, först ett vårflor med alla tänkbara lökväxter och vårblommor som sedan avlöses av ett sommarflor med utplanteringsväxter av olika slag. Detta för att se till att det blommar rikligt från det att vi slår upp portarna till vi stänger till hösten. Ungefär ett år tar det att planera för ständigt blommande rabatter och installationer i trädgården.

2018 års sommarflor på Sofiero

Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt vill att besökarna ska ha något nytt att upptäcka bakom varje hörn. Därför har alla rabatterna olika kompositioner och färgteman. I år planerar hon för en pastellig dröm med djup av purpurtonerna och pigga stänk av lime.  På bilderna nedan kan du se årets blomsterkompositioner och sorter. Idé och design: Sara Bratt

Ladda ner 2018 års sommarflor i PDF här. 

2018 års vårflor på Sofiero

När ljuset och värmen återvänder så tittar tusentals lökväxter upp ur jorden i Sofieros rabatter. Tulpaner, påskliljor (narcisser), hyacinter, klockliljor och kejsarkronor ackompanjeras av violer, vivor förgätmigej och ranunkler bland många andra. 2018 års vårflor präglas kanske särskilt av flera riktigt fina narcisser, som kan vara så mycket mer än den ”vanliga” påskliljan. I år har vi dessutom många spännande nyheter. Vi är mycket nyfikna på bolllöken ’Early Emperor’ som ska vara så tidig att den blommar tillsammans med tulpanerna, eller den lilla pärlhyacint-släcktingen fjäderhyacint som i stället för en liten pärltopp har en liten rufsig lila frisyr… På bilderna nedan kan du se årets blomsterkompositioner och sorter. Idé och design står Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt för. 

Dela denna sidan:
SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.