Välj önskad periodTelefon:

Sofiero slott och slottsträdgård söker Sofierovärd/Guide till säsongen 2018

Sofiero slott och slottsträdgård är ett tidigare kungligt sommarslott med tillhörande park- och trädgårdsanläggning strax norr om Helsingborg. Sofiero är ett av Skånes främsta turist- och besöksmål, och har en stor internationell publik. Tre år i rad har Sofiero fått utmärkelsen ”Certificate of excellence” av den internationella resesajten Tripadvisor.

Sofieros verksamhet innefattar en unik kunglig park och trädgård, med bl a en av Sveriges finaste rhododendronsamlingar. Här arrangeras även publika aktiviteter, utställningar, konserter mm under sommarsäsongen. Vidare finns kafé, restaurang, slottsbutik och blomsterbutik.  Sofiero ägs av Helsingborgs stad och ingår i det kommunala aktiebolaget Helsingborg Arena och Scen.

Tjänsten som Sofierovärd innebär att man har en central roll i att göra ett besök på Sofiero till något alldeles extra. Att ge god service är en självklarhet. Att utöva ett professionellt värdskap är helt avgörande.  Tjänstens placering är i huvudentrén, i slottet och ute på anläggningen.

Huvudentrén. Välkomna och ta emot besökarna. Berätta vad Sofiero erbjuder och svara på frågor om Sofiero och Helsingborg som besöksregion. Kassahantering och biljettförsäljning.

Slottet. Denna del i tjänsten är placerad i slottets utställningsvåning. Tjänsten innebär att ta emot besökare till utställningarna och berätta/guida om dels Sofieros kungliga historia men också att visa runt och inspirera i de tillfälliga utställningar som också visas.  I rollen ingår att hålla en hög nivå på värdskapet, kunna berätta engagerat och intresseväckande om Sofieros historia samt att bevaka utställningarna ur ett säkerhetsperspektiv.

Guide. Guidning sker dels i form av visningar i slottet på fasta tider. Dels i form av guidning av förbokade grupper, främst ute i parken. Yttersta vikt läggs vid att på ett levande och engagerat sätt förmedla Sofieros historia, platsen idag och dess olika attraktioner.

Kvalifikationer:

– Utbildning inom turism- och besöksnäring eller motsvarande
– Dokumenterad erfarenhet av arbete i besöksnäringen
– Dokumenterad guideerfarenhet
-Goda språkkunskaper. Svenska och engelska är ett krav. Danska, tyska och kinesiska är meriterande
– God kassavana

Önskvärda egenskaper:

– Flexibel, stresstålig och god organisationsförmåga
– Ansvarstagande och självgående
– Utåtriktad och positiv och med förmåga att göra ett besök på Sofiero till något extra.
– Intresse för kultur- och trädgårdshistoria
-Erfarenhet från liknande anläggningar är meriterande
– Initiativtagande och drivande

Omfattning
Säsongsanställning, deltid ca 75 %
Tjänsten innefattar helgtjänstgöring.

Tid och tillträde
April till mitten av september.

För ytterligare information kontakta:
Jessica Jovanovska, besök- och bokningskoordinator, tel 0733-154378, jessica.jovanovska@helsingborg.se
Annika Malmgren, verksamhetschef, 0706-291754, annika.malmgren@helsingborg.se

Ansökan skickas senast den 31 januari 2018 till:
rekrytering.hasab@helsingborg.se  Märk ansökan med ”Sofierovärd/Guide 2018”

SENASTE NYTT FRÅN SOFIERO

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste nytt från parken, vackra bilder, skön inspiration, bra erbjudanden och mycket annat. Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att mina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med ovan angivet ändamål och gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer i vår Integritetspolicy.
SMS-TJÄNST

Prenumerera på vår SMS-tjänst för att få erbjudanden, det senaste från parken och mycket mer.

Skicka SOFIERO till 71 140

Har du dansk telefon? Skicka SOFIERO till 1231

 
Logo
Sofiero slott och slottsträdgård - en del av Helsingborgs stad.